Városháza-ügy: Bajnai Gordon elküldte válaszait a vizsgálóbizottságnak

Városháza-ügy: Bajnai Gordon elküldte válaszait a vizsgálóbizottságnak

Bajnai Gordon és Karácsony Gergely (Fotó: Bajnai Gordon / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Írásban válaszolt Bajnai Gordon volt miniszterelnök a Városháza eladásának ügyében létrejött vizsgálóbizottság fideszes elnökének, Kovács Péternek, a válaszait pedig a Facebook-oldalára is kitette.

Mint írja, némi késéssel, közvetett úton, ezért a levélben megjelölt határidő után jutott el hozzá a bizottság nevében feltett 29 kérdés.

Bajnai elöljáróban leszögezi, a vizsgált ügyben a róla készült, illegális módszerekkel lehallgatott hangfelvétel ügyében büntetőfeljelentést tett, mert megítélése szerint a felvételek készítése, illetve manipulált és megvágott nyilvánosságra hozatala kimeríti a Btk. 226/B. § és 422. §-a alapján üldözendő bűncselekményeket.

Arra is kitért, hogy a 29 kérdés egy része még közvetve sem kapcsolódik a vizsgálóbizottság tárgykörébe. „Ezekkel úgy tűnik Ön inkább egyfajta politikai propagandát kíván szolgálni” – írja Kovácsnak. – Ráadásul a kérdések egy része tényként kezel olyan állításokat, melyek eleve hamisak és ezáltal manipulatívak – folytatja, majd így zárja a felvezetőt: „A kreált üggyel kapcsolatos „szerepemről” korábban többször részletekbe menően megszólaltam a nyilvánosság előtt, alábbi válaszaimon túl javaslom, hogy korábbi nyilatkozataimat is tanulmányozzák. Szintén ide kívánkozik annak a meggyőződésemnek világossá tétele, hogy egy politikailag motivált, előre megszervezett, több elemében az úgynevezett „kompromat” módszert követő lejárató kampány folyik a fővárosi városvezetés ellen, ebbe engem tudatos provokáció révén kevertek bele, nyilvánvalóan nem függetlenül a közelgő választásoktól.”

Kovács kérdéssora és Bajnai tételes válaszai ITT olvashatók.