Vascsővel és gáz-riasztó fegyverrel akarta rendezni a vitát

Vascsővel és gáz-riasztó fegyverrel akarta rendezni a vitát

A 2020. április 12-i mosonmagyaróvári garázdaság bűnjelei (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mosonmagyaróvári nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy 58 és egy 23 éves győri férfit – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

A rendőrségre vasárnap 22 óra 39 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy egy mosonmagyaróvári társasház udvarán többen összevitatkoztak, illetve egy lövés is eldördült. A helyszínre érkező járőröknek a tanúk elmondták, hogy aznap baráti összejövetelt tartottak, amin két férfi összevitatkozott. Az ünneplés végén, amikor a bejelentő társasházi otthonába visszatért, megjelent az udvaron fiával együtt az a férfi, akivel korábban összevesztek. Újra szóváltás és hangos szitkozódás alakult ki köztük, aminek az 58 éves győri férfi először egy vascsővel akart véget vetni, tettében 28 éves fia – a szemtanúk szerint – egy gumibottal támogatta meg őt. Később az idősebbik férfi egy gáz-riasztó fegyvert vett elő autójából, amivel a levegőbe lőtt, majd családtagjával együtt a helyszínről eltávoztak.

A rendőrök hétfő délután győri lakcímükön elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a garázdákat, ahol a mosonmagyaróvári nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.