Védettségi is járt az arcmasszázs mellé: hamisítókra csapott le az NVSZ

Védettségi is járt az arcmasszázs mellé: hamisítókra csapott le az NVSZ

A rendőrség által lefoglalt, hamisított védettségi igazolványok

Fotó: police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos adatgyűjtése buktatta le azt a triót, ami a gyanú szerint hamis védettségi igazolványokkal kereskedett Budapesten. A nyomozás adatai szerint a három nő – egy orvosnő, az asszisztense és a velük összedolgozó kozmetikus – jogosulatlanul és engedély nélkül juttatott védettségi igazolványhoz tizenhárom olyan embert, akik nem kaptak koronavírus elleni oltást.

A klienseket a kozmetikus hozhatta, így a hamis védettségi igénylőinek találkozniuk sem kellett a kiállítókkal. A kozmetikus begyűjtötte és átadta iratainak az orvosi asszisztensnek, ő pedig felettese tudtával, az ő jogosultságát használva rögzítette az adatokat a nyilvántartásban. A rendőrség szerint volt olyan alkalom, hogy a rendelő dolgozói egy igazolásért 100 ezer forintot kaptak a közvetítőn keresztül.

Az NVSZ adatgyűjtése után a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya vette át az ügyet: nyomozóik házkutatásokat tartottak az orvosi rendelőben és a három nő lakásán, az átvizsgált helyszíneken pedig lefoglaltak 4.220.000 forintot, 580 eurót, informatikai eszközöket, oltási igazolványokat és egyéb orvosi iratokat is.

A rendőrök a 60 éves orvost és 45 éves asszisztensét tizenhárom-rendbeli védettségi igazolással visszaélés és hétrendbeli vesztegetés elfogadása, a 42 éves közvetítőt pedig kilencrendbeli bűnsegédként elkövetett védettségi igazolással visszaélés és egyrendbeli vesztegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindannyian szabadlábon védekeznek – írja a police.hu.