Vérig sértette a kormánysajtót, majd százmilliós állami megbízást kapott

Vérig sértette a kormánysajtót, majd százmilliós állami megbízást kapott

Varga István volt fideszes képviselő (Fotó: MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Varga István ugyan hamar távozni kényszerült a fideszes médiaholding éléről, de nem hagyták az út szélén – írja a 24.hu

A cikk szerint az állam kizárólagos üzlettel tolta meg Varga István, illetve Pfeifer Tamás és Borsfai Balázs ügyvédi irodáit. Ők hárman bonyolíthatják le, hogy a korábban bajba jutott családok jutányos áron visszavásárolják ingatlanaikat a Nemzeti Eszközkezelőtől.

A 24.hu megtudta, az ügyvédek konzorciuma összesen több mint 400 millió forint garantált bevételhez jut azzal, hogy több ezer devizahiteles kizárólag velük készíttetheti el a szükséges formaszerződést. Eddig több mint négyezer szerződést készítettek el a jogászok, ezáltal pedig csaknem 250 millió forint ügyvédi munkadíjat vettek fel az eszközkezelőtől.

A 24.hu megkereste Varga Istvánt, aki elismerte, hogy irodája korábban nem adásvételi szerződésekkel foglalkozott, de miután tíz embert ráállított a szerződésekre – amelyek szerinte bonyolultabb feladatokat jelentettek, mint azt a külső szemlélő gondolhatja – teljesítették a megbízást.

De nem csak Varga köthető a kormányoldalhoz: a Pfeifer és Endl Ügyvédi Iroda egyik vezetője, Pfeifer Tamás szakmai karrierje Gulyás Gergelyével együtt indult. A Miniszterelnökség jelenlegi vezetője és Pfeifer 2005-ben közösen hirdette meg a Budapesti Ügyvédi Kamarában az ügyvédjelöltek kamarájának alapítását. A harmadik befutó, Borsfai Balázs győri ügyvéd korábban főleg közbeszerzési ügyekkel foglalkozott. Az ő irodájában bontották például az Audi Hungária Közalapítvány óvodaépítési projektjére beérkezett ajánlatokat.

Varga Istvánról emlékezetes, hogy elsőként ő került a kormányzati médiaholding, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) kuratóriumi elnöki posztjára. Ám akkor arról beszélt, hogy „igényes, jó tollú újságírókat, és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok.” Hozzátette: keresztény és kormánypárti ember létére ő is inkább Élet és Irodalmat járat, Magyar Narancsot, olvas és a napot Népszavával kezdi. Arról is beszélt az Echo és a Hír Tv-re utalva, hogy „nem azt szeretném látni, hogy Magyarország felett felhőtlen az ég”, hogy minden szép és jó, „és mindenki jól szerepelt, és a kormánynak csak hibátlan döntései vannak. (…) Ez nem propaganda, ez nem sajtó, ez valami egészen más. Na, ebben kéne változtatni.” Amint ez nyilvános lett, viharos gyorsasággal lemondott posztjáról.