Videón a momentumos politikussal vitázó Lázár János

Videón a momentumos politikussal vitázó Lázár János

Lázár János és a momentumos tiltakozók (Fotó: Szabó Bence / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A debreceni momentumosok egy – a MÁV problémáira emlékeztető – molinóval zavarták meg a debreceni színház megnyitóját, amelyen Lázár János építési és közlekedési miniszter is részt vett – jelezte a párt közleményében. Az akcióról Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője a Facebook-oldalán számolt be.

Szabó a bejegyzésében azt írta: „A színház előtt egy molinóval vártuk a minisztert, aki pár perccel a megnyitó kezdete előtt, Papp László polgármester és egy tucat sajtós kíséretében oda is jött hozzánk. Számon kértem rajta az elmúlt 13 év „ellölőzött” fejlesztéseit és elmondtam, hogy több mint felháborító, ami az elmúlt hónapokban a MÁV körül történt.” A Momentum politikusa hozzátette, hogy Lázár csak kitérő válaszokat tudott adni és Szabó megígérte, hogy „ahogy eddig, ezután sem fogja hagyni, hogy az életünket nap mint nap megkeserítő dölyfös nagyurak elmenekülhessenek a kérdések elől”.

A találkozásról Lázár János is megemlékezett közösségi oldalán videót közzétéve erről.

Ezen az látható, amint a momentumos politikus felrója Lázár Jánosnak, hogy a Fidesz elmúlt 13 éves kormányzása alatt nem javult a MÁV állapota, a miniszter szerint viszont ebben az elmúlt 32 év a felelős, de elismerte, hogy a kormány több pénzt is tehetett volna az ágazatba, továbbá kitér arra is, hogy egy új struktúrára szeretnének költeni, nem a régi rendszerre. A politikusok a vita végén kezet fogtak.