„Vigyem el személyesen?” Karácsony nem érti, miért nem jutott el az operatív törzshöz a kérése

„Vigyem el személyesen?” Karácsony nem érti, miért nem jutott el az operatív törzshöz a kérése

Karácsony Gergely (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezúttal közvetlenül az operatív törzshöz fordul Karácsony Gergely, hogy pontos képet kapjon a fővárosi fertőzöttségi adatokról. A főpolgármester ugyanis hiába kérte már napokkal ezelőtt az információkat, az operatív törzs vasárnapi tájékoztatója szerint hozzájuk nem érkezett ilyen kérelem.

Lapunk is beszámolt róla, hogy Karácsony Gergely szerint a számokkal „valami nagyon nem stimmel”. Már pénteken kifejtette, hogy rengeteg tesztet végzett az utóbbi napokban az állam, mégis egyre csökken a fertőzöttek száma. A magánszolgáltatók szűréséből is az látszik, hogy nagyon kevés a pozitív minta. Vagyis szerinte felmerül, hogy a magyarországi koronavírus-járvány leginkább és elsősorban a kórházakban és a kórházakból terjed.

Ezekre hivatkozva szerette volna megtudni, hogy mennyi „lakossági” és hány intézményi, vagyis elsősorban kórházi fertőzést regisztráltak. Ez ugyanis fontos Budapest újraindításának tervezésében is.

Karácsony Gergely: „Itt valami nagyon nem stimmel" | Magyar Hang

– Hallom, hogy kérésem a Budapestre vonatkozó adatok nyilvánosságáról nem jutott el az operatív törzshöz. Ha nem tévesek az információim, az operatív törzs egy kormányzati szerv, ezért is sajnálatos, hogy ezek szerint a Miniszterelnökség nem továbbította a levelemet – írta Karácsony Gergely a Facebookon vasárnap este. Így hát most közvetlenül az operatív törzsnek küldi el az adatok iránti kérelmét. – Vagy vigyem el személyesen? Ezen ne múljon, hogy végre tisztán lássunk – közölte.