Vitézy Lázárnak: Egyetlen közlekedési miniszter sem engedett meg magának ilyen útszéli stílust

Vitézy Lázárnak: Egyetlen közlekedési miniszter sem engedett meg magának ilyen útszéli stílust

Vitézy Dávid (Fotó: Vitézy Dávid / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Először is: javaslom egy hársfatea elfogyasztását miniszter úrnak, segíti a szorongás oldását, idegnyugtatásra is jó. Úgy látom, nem ártana – így reagált Vitézy Dávid, a Podmaniczky Mozgalom fővárosi frakciójának vezetője arra, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter egészen elképesztő hangnemben kritizálta őt szerdán. Lázár „aberrált, belvárosi, libsi gyerekként” utalt Vitézyre, majd később egészen egyértelműen azt írta róla, hogy „a Fidesz után Magyar Péter s*ggét nyalja”.

Vitézy posztjában felidézte, hogy Lázár János azzal kezdte közlekedési miniszterségét két éve, hogy Széchenyit idézett. – Tisztelettel szeretném jelezni: a magyar történelemben Széchenyit beleértve egyetlen közlekedési miniszter sem engedett meg magának ilyen becsmérlő, trágár, útszéli stílust nyilvánosságnak szánt közleményben, mint ma Lázár János. Ha a miniszteri munka ennyire megviseli az idegeit, ráadásul, az elmúlt évek sorozatos kudarcai nyomán a MÁV összes utasának idegeit is, mindenki jobban járna, ha lassan inkább abbahagyná – vélte. 

A frakcióvezető a konkrétumokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: a MÁV-HÉV Zrt. október 3-án 14:53 perckor kezdeményezte a BKK-nál a hévek ritkítását. –A javaslat alapján az utasok százezrei által használt gödöllői, ráckevei és csepeli vonalon 18-23 százalékos kínálatszűkítés történne decembertől munkanapokon csúcsidőszakban. Erre nem csak én reagáltam, de Karácsony Gergely főpolgármester is – valahogy ő kimaradt Lázár János mai kedves posztjából, biztos csak a véletlen műve – jegyezte meg. Vitézy azzal folytatta, hogy az említett hivatalos e-mailben a Lázár János tulajdonosi és megrendelői irányítása alatt álló MÁV-HÉV Zrt. szó szerint ezt írja: „Az új menetrendi évben a rendelkezésre álló járműkapacitás a jelenlegihez képest 4 motorvonat egységgel kevesebb jármű napi forgalomba adását teszi lehetővé az iskolaidőszaki hétköznapokon. A forgalomba adható napi járműkiadási darabszám változása, viszont az iskolaidőszakban alkalmazott hétköznapi menetrendek módosítását teszi szükségessé.”

Vitézy a posztját azzal zárta, hogy ha jól hámozza ki a miniszter „sok indulatos gyűlölködése közül, Ön a mai posztjában visszatáncolt a MÁV HÉV járatritkítási terveiből. Ennek örülök, ha tényleg így lesz – nem ez az első járatritkítás, amit sikerül megakadályozni”. A téma azonban megéri az alapos kitárgyalást, nehogy aztán mégis járatritkítás legyen a vége, ezért az ügyben általa korábban meghirdetett hétfői rendkívüli szakbizottsági ülést megtartják 11-kor, amelyre Lázárt is meghívta. – Örömmel látjuk, tényleg. Hársfatea is lesz, ígérem – tette hozzá.

Címkék: Vitézy Dávid