Karácsony Gergely is beszállt a HÉV-vitába: Személyeskedések helyett lássuk a tényeket

Karácsony Gergely is beszállt a HÉV-vitába: Személyeskedések helyett lássuk a tényeket

Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Személyeskedő hangvételű posztban kritizálta Lázár János Vitézy Dávidot, aki arról írt, a kormány a HÉV járatainak ritkítására készül egyes vonalakon. Ez az építési és közlekedési miniszter szerint hazugság, ám ezzel kapcsolatos posztjában „aberrált, belvárosi, libsi gyerekként utalt rá”. Erre Vitézy úgy reagált, egyetlen közlekedési miniszter sem engedett meg magának ilyen útszéli stílust, továbbá leírta, hogy a MÁV-HÉV Zrt. október 3-án 14:53 perckor kezdeményezte a BKK-nál a hévek ritkítását. Azt is megjegyezte, a járatritkítás tervére nem csak ő reagált, de Karácsony Gergely főpolgármester is, aki „valahogy ő kimaradt Lázár János mai kedves posztjából, biztos csak a véletlen műve”.

A két politikus csörtéjét követően Karácsony Gergely is megszólalt közösségi oldalán szerda este. – Személyeskedések helyett lássuk a tényeket – kezdte írását, majd azzal folytatta, hogy Lázár János állításával szemben a MÁV-HÉV valóban a HÉV járatok radikális csökkentésére tett javaslatot. – És Vitézy Dávid állításával szemben a főváros nem mondott le arról a jogáról, hogy az egyetértése nélkül ne lehessen csökkenteni a járatok számát a HÉV-eken. Márpedig mi ehhez nem járulunk hozzá. És pont – tette hozzá.