Biotej hagyományos helyett? Melyek az előnyei? (x)

Biotej hagyományos helyett? Melyek az előnyei? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tej legtöbbünk életében olyan akár a víz, jó esetben naponta fogyasztjuk és szerves részét képezi táplálkozásunknak. Nem kizárólag önmagában ihatjuk, hanem például ételek készítése során is felhasználhatjuk, de sokan tejszín helyett tejjel isszák a reggeli kávéjukat is.

Mire ügyeljünk a választás során?

Egyre nagyobb az igény a bio alapanyagok és ételek iránt, és ez nincsen másképp a tejjel sem. Sokan döntenek úgy, hogy az egészségesebb életmód jegyében áttérnek a bio változatra.

A beszerzése szerencsére könnyedén megoldható, ehhez mindössze a MamaVita tejtermékeinek kategóriájából kell szemezgetnünk.

Például a bio kecsketej mellett döntve egy sokkal különlegesebb ízvilágot ismerhetünk meg, amely ráadásul gazdag tápanyagforrás is. Akik már ittak valaha, pontosan tudják, hogy nem összehasonlítható az íze a hagyományos tehéntejjel. Rendszeres fogyasztásával támogathatjuk immunrendszerünket. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a klasszikussal szemben könnyebben emészthető zsírokat tartalmaz, ez pedig az emésztésünkre nézve is jótékonyan hat.

Ráadásul sokan úgy tartják, hogy a kecsketejben kevesebb a kazeinfehérje mennyisége, s emiatt kisebb százalékban fordul elő allergiás panasz a fogyasztása során.

Miért szeretjük a bio termékeket?

A legtöbben egyetértünk abban, hogy a tudatosság segíthet, hogy nagyobb fókusz helyeződjön az étrendünkre, az életmódunkra, ez pedig szervezetünk szempontjából is előnyös. Másrészt ki ne szeretné tudni, hogy mit is fogyaszt pontosan? Egyfajta kontroll is, ha bio jelöléssel ellátott alapanyagokat, élelmiszereket választunk, hiszen megbizonyosodhatunk annak kapcsán, hogy ellenőrzött gazdaságból való termékkel van épp dolgunk. Ez némi megnyugvást adhat korunk eleve szennyezett világában.

A szintetikus és toxikus anyagok háttérbe szorítása napjainkban különösen fontossá vált, nem csupán egészségünk szempontjából, hanem a bolygónk és állataink védelme érdekében is.

Gondolnunk kell a jövőre, hiszen nem egyedül rólunk van szó, hanem szeretteinkről is, illetve az ő gyermekeikről.

Próbáljunk ki új ízeket!

A bio kecsketej mellett döntve megismerhetünk egy egészen más ízvilágot, megízlelhetjük a természet kínálta csodát, tudva, hogy szigorú szabályoknak megfelelve készült a finom és tápláló tej.

Ne feledjük, hogy az étrendünk és a választott élelmiszerek a mi döntésünk. A lehetőség adott, elég csak körülnézni a MamaVita oldalán, és máris megannyi mentes, illetve bio alternatívával találhatjuk szembe magunkat.

Mindig tartsuk észben egészségi állapotunkat, és annak fényében válasszunk tejterméket! Ha például laktózérzékenység gyanúja merül fel, dönthetünk a laktózmentes termékek mellett. Viszont fontos tudni, hogy a tejallergia és a laktózintolerancia nem azonos. Előbbinél a tejben található fehérje kapcsán alakulhat ki allergiás reakció, utóbbinál pedig a laktáz enzim hiányából fakadóan nem tudja a szervezetünk megfelelően lebontani a tejcukrot.