Dobd fel az otthonodat pillangómintás dekorációval! (x)

Dobd fel az otthonodat pillangómintás dekorációval! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A pillangó egy olyan szimbólum, amely soha nem megy ki a divatból. Egy időtlen jelkép, amely a gyermekek birodalmától kezdve a hálószobádon át a nappaliig, az otthonod bármelyik helyiségében fantasztikusan fog majd mutatni.

A feng shui törvényei szerint egyébként ezek a csodás kis lények a megújulást szimbolizálják. Gondolj csak bele! A csúnyácska hernyó begubózva, mozdulatlanul várja egy faágon, hogy végre levethesse a burkát, feléledjen és szépséges pillangóként kapjon szárnyra, amely során a lét egy új aspektusát tapasztalhatja meg.

De sokan azért is nyúlnak a Lakberbazár nyári termékei között is kapható pillangómintás dekorációkhoz, mivel a lepkék képesek megörvendeztetni a környezetüket, és örömöt hozni életükbe.

No, de hogyan is érdemes őket elhelyezni?

Ez csak tőled és a preferenciáidtól függ. Kirakhatsz például belőlük egy szívet, egy kört, egy spirált vagy bármely egyéb jól ismert motívumot. Az esztétikus megjelenés érdekében azonban fontos, hogy mindig a világosabbtól a sötétebb árnyalatig, illetve a kisebbtől a nagyobb méretig haladj.

De nem feltétlenül muszáj konkrét formákban gondolkodnod, elhelyezheted a lepkéket akár kaotikusan is, vagy egy bizonyos irányba nézve, hogy egy fókuszpontot hozz létre a helyiségben.

Sőt, ha már ebben az irányban gondolkodunk, akkor az is egy jó megoldás lehet, ha nem közvetlenül a falra helyezed fel a pillangó díszeket, hanem felragasztod őket egy vastagabb papírra, és ezt bekeretezve akasztod fel, vagy helyezed ki a komódra.

Tanácsok a rögzítéshez

Bár a pillangó egy olyan motívum, amely képes átvészelni a trendek váltakozását, de ettől függetlenül még könnyen előfordulhat, hogy egy kis idő után megunod ezt a dekort. Vagy mondjuk egy olyan helyzet állt elő, hogy el kell költöznöd a lakásból.

Ilyenkor pedig, ha nem szeretnél ragasztónyomos falat javítgatni, akkor érdemes kétoldalú ragasztót vagy olyan egyéb ragasztóanyagot választanod, amely úgy távolítható el, hogy közben nem hagy nyomot.

Összegzés

A fentebb leírtak is remekül mutatják, hogy a pillangós dekoráció használata nagyszerű módját jelenti annak, hogy egy kis stílust és kifinomultságot varázsolj az otthonodba.

Sőt, a segítségével akár még egy fókuszpontot is létrehozhatsz, amelynek segítségével nagyobbnak láttathatod a helyiséget. De arra mindenképpen figyelj, hogy egyáltalán nem mindegy ilyenkor, melyik falat választod. Nem szerencsés ugyanis azokat a felületeket kiszemelni, amelyeken ajtó vagy ablak nyílik.

Továbbá fontos még, hogy ügyelj a kontrasztra, amely az egyik legjobb módszer a fókuszpont kialakítására! Vagyis ez annyit jelent, hogy válassz a fal színével ellentétes árnyalatban tündöklő pillangós díszeket! A klasszikus fekete-fehér és a sötét-világos ellentét is nagyon jól mutat például.