Hogyan kerülhetjük el a bukást a forgalmi vizsgán? (x)

Hogyan kerülhetjük el a bukást a forgalmi vizsgán? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gépjárművezetés egy igen bonyolult művelet: jogosítvány kell hozzá. Ennek megszerzése egy jól felépített folyamat végén lehetséges, aminek fontos része a forgalmi vizsga. Sok diák izgul és aggódik emiatt, és sajnos sokaknak nem is sikerül elsőre ennek a mérföldkőnek az átlépése.

A bukás a vizsga során több okra vezethető vissza, de szerencsére megfelelő felkészüléssel és tudatos hozzáállással ezek nagy részét ki lehet küszöbölni. A Neon Autósiskola Debrecen környéki tanulók számára tud segítséget nyújtani, hogy a jogosítványra vágyók könnyebben tudják megtenni az élet ezen komoly lépését.

Mik a leggyakoribb hibák a forgalmi vizsgákon?

Ahogy a legtöbb vizsga, ez is stresszt és rengeteg izgalmat vált ki a résztvevőkből. Ez viszont sajnos nem hat túl jól a teljesítményre. Az idegesség negatívan befolyásolja a vizsgázók koncentrációját és reakcióidejét, ez balesetveszélyessé válhat, valamint rontja a sikerre való esélyeket is.

A felkészületlenség kíméletlenül alá tudja ásni a vizsga sikerességének lehetőségét. Ha valaki csak átcsúszik a KRESZ-vizsgán, majd a forgalomban is csak próbál sodródni az árral, nagyon kis valószínűséggel tud csak eredményes vizsgát tenni, mert nagy az esélye annak, hogy szabálytalanságot követ el.

Figyeljünk a forgalomban résztvevőkre!

A másik nagy veszélyforrást pedig a többi autós jelentheti. Hiszen ahogy a való életben is előfordul, a forgalmi vizsga alatt is találkozhatunk olyan helyzettel, hogy egy másik autós, gyalogos vagy egyéb közlekedésben résztvevő szabálytalankodik.

Ilyenkor nagyon gyorsan kell észlelni a helyzetet, felmérni a lehetőségeket és cselekedni, hiszen ha az oktatónak be kell avatkoznia, az automatikusan bukást jelent.

Hogyan kerüljük el a bukást a forgalmi vizsgán?

Fontos, hogy alaposan felkészüljünk a vizsgára testileg, lelkileg és szellemileg is. A szellemi felkészültség alappillére, hogy a megfelelő ismeretekkel felvértezzük magunkat, a KRESZ szabályait jól ismerjük, az autó ellenőrzését álmunkból felkeltve is helyesen tegyük meg.

A lelki felkészüléshez hozzátartozik, hogy gyakoroljuk a stresszkezelő technikákat. Ha valaki tudja magáról, hogy hajlamos a vizsgadrukkra, akkor érdemes relaxációs gyakorlatokat végezni, és elérni a tökéletesen higgadt állapotot a megmérettetés előtt. Ha lehet, kerüljük a felesleges feszültségforrásokat azon a héten, hogy nagyobb lehetőségünk legyen a sikerre.

Testi felkészültség alatt pedig azt kell érteni, hogy megfelelő állapotban érkezzünk a vizsgára, hogy semmi ne tudja elkerülni a figyelmünket. Aludjunk eleget az előző este, figyeljünk arra, hogy ne éhesen érkezzünk, de véletlenül se tele hassal.

A szomjúság szintén bosszantóan el tudja terelni az ember figyelmét a vizsga alatt, de az sem jó, ha folyamatosan azon jár az eszünk, mikor jutunk el végre egy mosdóig. És természetesen tartózkodni kell minden lehetséges tudatmódosítótól, alkoholtól, drogtól is.