Kerti dekorációk a hangulatos partykért (x)

Kerti dekorációk a hangulatos partykért (x)

Legyen éjjel is csodálatos a kert! Miközben nappal a szépen nyírt gyep, a lombos fák, a zöldellő vagy virágzó, termést hozó bokrok, valamint a virágok adják meg a kert páratlan hangulatát, addig este fényekkel öltöztethetjük exkluzív pompába.

Fényár a kertben

A Metroman.hu kerti hangulat világításai remek lehetőséget jelentenek, ha te is csodaszép, varázslatos miliőt szeretnél élvezni a ház körül is, azután, hogy leszállt az este.

Márpedig nemcsak a nyári esték tökéletesek arra, hogy élvezzük az éjszakákba nyúló beszélgetéseket a nyugodt környezetben, hanem az enyhe őszi esték is csak arra várnak, hogy felfedezzük őket magunknak. Lehet, hogy elkel majd egy pulóver, ha hűvösebbre fordul az idő, de az az egy egészen biztos, hogy a korábbi naplemente nem kell, hogy száműzzön minket a házba! Ráadásul a megfelelően kiválasztott fényekkel nemcsak látni fogunk, hanem élvezhetjük a különleges hangulatot is, amelyet körénk varázsolnak.

Hogyan érdemes kiválasztani a kerti fényforrásokat?

Az egyik fontos kérdés, hogy hol szeretnénk alkalmazni őket. Hiszen a terasz hangulatossá varázslásához, amennyiben van áramforrás, konnektor elérhető közelben, akkor olyan modellek is választhatók, amelyek a hálózatról tudnak működni.

Amennyiben nincs ilyen, vagy a kerti utat, bokrokat, virágokat szeretnénk megvilágítani, akkor gondolkodhatunk napelemes megoldásokban is. Ezenfelül az akkumulátoros változatok is megfontolás tárgyai lehetnek. Az az egy egészen biztos, hogy érdemes ennek megfelelően szűrni a lehetőségek közül, hiszen valamilyen áramforrásra biztosan szükségünk lesz.

Attól függően, hogy melyik változat mellett döntünk, rendelkezésünkre állhat, hogy mi magunk szabályozzuk a fények ki- és bekapcsolását. Ez nemcsak a hálózatról, konnektorról működő típusok esetében lehet opció, hanem az akkumulátoros, napelemes változatoknál is. Mielőtt döntenénk egy adott darab mellett, mindenképpen érdemes átgondolni ezt a kérdést is.

Arról se feledkezzünk meg, hogy színes fényárt, fényjátékot vagy inkább meleg vagy hideg fehér fényeket szeretnénk. Érdemes ebben a tekintetben elkötelezni magunkat egyik vagy másik mellett, hogy a végeredmény végül harmonikus legyen.

Milyen modellek közül válogathatunk?

Ha már fényforrásokkal szeretnénk izgalmasabbá és szebbé tenni a kertet, nem árt ismerni a lehetőségeinket. Az egyik megoldás, hogy valamilyen fényfüzér vagy több fényfüzér mellett döntünk. Ebben az esetben azonban jól meg kell fontolni, hova tudjuk elhelyezni azokat. Ha rendelkezésre áll falfelület, tetőrész, illetve a kerítés, esetleg a növények alkalmasak rá, ez egy nagyon jó választás lehet, hiszen fűnyírás és más kerti munkák közben sem lesz útban a díszítés.

A leggyakoribbak talán a földbe szúrható modellek, ezek azonban gondot okozhatnak a gyep ápolása közben. Ha olyan típust választunk, amit nem szükséges leszúrni a földbe, akkor a lépcsőt, kerti utat is dekorálhatjuk velük, s könnyen mozgathatók is maradnak.