Miért érdemes professzionális késeket vásárolni otthoni használatra?

Miért érdemes professzionális késeket vásárolni otthoni használatra?

Bizonyos konyhai eszközök esetében, ideértve a késeket is, az üzletek kínálatában találkozhatunk amatőr, otthoni, illetve professzionális, szakmai felhasználóknak szánt termékekkel egyaránt.

A háziasszonyok és a hobbiszakácsok többsége valószínűleg az előbbieket választaná, de ha az anyagiak engedik, akkor érdemes beruházni a profi eszközökbe, még otthoni felhasználásra is.

Nagy tapasztalattal bíró gyártó, megbízható márka

Általában azok a gyártók dobnak piacra prémiumkategóriás termékeket, akik már hosszabb ideje a piacon vannak, sok tapasztalattal rendelkeznek, és jól tudják, hogy mit várnak el a vásárlók az eszközöktől.

Kések esetében például fontos a penge anyaga és minősége, az éltartó képessége, az élezhetősége, a nyél ergonomikus kialakítása, valamint a megfelelő súlyelosztás és a tartósság. Olyan környezetben, ahol akár napi 10-12 órán keresztül is késekkel dolgoznak, ezek alapvető szempontok.

A német Dick cég már 1778 óta gyárt henteskéseket, így nem túlzás azt állítani, hogy több évszázadnyi tapasztalat van a hátuk mögött. Ez idő alatt folyamatosan fejlesztették, tökéletesítették a termékeiket.

A finnshop.hu oldalán kapható Dick termékeket hentesek, böllérek és séfek is elégedetten használják, márpedig ha az ő magas elvárásaiknak is megfelelnek, akkor az otthoni felhasználók elképzeléseit valószínűleg messze felülmúlják.

Széles választék, specifikus termékek

Habár egy univerzális szakácskés sok mindenre alkalmas, mégis vannak olyan munkafolyamatok, amelyek speciális eszközöket kívánnak. Ilyen például a csontozás, a filézés, a nagy, csontos húsok feldarabolása, vagy egy egész baromfi szétbontása.

A professzionális termékek kínálatában ezek mindegyikére megtaláljuk a legmegfelelőbb eszközt. Sőt, gyakran egy típuson belül többféle méretű és kialakítású változat is létezik, hogy mindenki megtalálhassa azt, amivel a legkönnyebben és a legkényelmesebben tud dolgozni.

A szakemberek is elégedettek vele

Akiknek a kés nem az otthoni főzés kelléke, hanem munkaeszköz, azok számára még fontosabb, hogy az általuk használt termék olyan minőséget képviseljen, ami megkönnyíti a munkát.

Gondoljunk csak bele, milyen nehéz lehet például egy vágóhídon egy komplett műszakot végigdolgozni életlen, kényelmetlen fogású késekkel! Ha valahol, hát ott igazán fontos, hogy az eszközök megfeleljenek az elvárásoknak.

Amely kések pedig ipari környezetben helytállnak, azokkal az otthoni konyhában sem lesz gond, sőt, nagy valószínűséggel teljesen új élményt adnak a tulajdonosuknak.

Időtálló kialakítás

Való igaz, hogy a professzionális kések árban is a felső kategóriában helyezkednek el, ugyanakkor megtérülő befektetésnek számítanak.

Ha vigyázunk rájuk, és nem feledkezünk el a rendszeres karbantartásról, akár évtizedekig is dolgozhatunk velük. Ez idő alatt kevésbé jó minőségű késekből valószínűleg egy komplett készletet elhasználnánk.