Milyen esetben optimális a rolós szúnyogháló a fix keretes helyett? (x)

Milyen esetben optimális a rolós szúnyogháló a fix keretes helyett? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyáron sajnos szembe kell néznünk azzal, hogy különböző rovarok jelennek meg az életünkben, akik befurakodnak otthonunkba is. Elsősorban a szúnyogok okoznak sok kellemetlenséget, ugyanis azon túl, hogy nem kellemes a hangjukra felriadni a legszebb álmunkból, még csípnek is. A csípések pedig viszketnek, kisebesednek, sőt, akár fertőzéseket is kaphatunk tőlük.

Fix keretes vagy mozgatható szúnyoghálót válasszunk?

A leghatékonyabb módja a szúnyogok és egyéb repülő rovarok elleni védekezésnek az, ha szúnyoghálót szereltetünk fel nyílászáróinkra. A Topredőny kínálatában kapható rolós szúnyogháló egy kiváló megoldás arra az esetre, ha a rovarvédelem mellett a mobilitás is fontos szempont.

A rolós szúnyogháló nem nyújt 100%-os védelmet, mivel nem zár hermetikusan, a konstrukciója ezt nem teszi lehetővé. Az apró mászó rovarok így is becsusszanhatnak a parányi réseken.

Maximális védelmet a rovarok ellen csak a fix keretes szúnyoghálók biztosítanak, mivel ezek esetében minden oldalról tökéletes a záródás. Ha a totális hatékonyság a célunk, akkor ez a megoldás a legideálisabb számunkra, ám ha másfajta igényeink is vannak, akkor azokat is figyelembe kell venni.

Mit kell átgondolni a szúnyogháló felszerelése előtt?

Abban az esetben, ha gyönyörű színben pompázó muskátlik díszítik ablakainkat, gondoskodnunk is kell róluk, ápolni kell őket. Az öntözés elengedhetetlen része a növények gondozásának, és ha ezt kívülről nem tudjuk megoldani, mert emeleten vagy nem túl hozzáférhető helyen van az ablak, akkor belülről kell valahogy elérni.

A fix rovarháló mellett ezt nem tudjuk megvalósítani, ám a mozgatható rolós kivitelek erre tökéletesen alkalmasak. Ezenkívül is előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor szükségünk lehet az ablak eredeti funkciójára. Ilyen eset például a takarítás, aminek során célszerű időnként kirázni a porrongyot. Ehhez is segítséget nyújthat a rolós szúnyogháló, egy pár pillanatra felengedjük, majd leeresztve újból készen állhat a védelmünkre.

Vannak olyan nyílászárók is, amelyeknél mindenképpen biztosítanunk kell a szabad mozgást, mint az erkélyajtók és a teraszajtók esetén. Ezekre a rolós oldalhúzós szúnyoghálók felszerelése ajánlott, így könnyedén tudunk ki-be járkálni a teraszról, miközben a rovarok sem jutnak be.

A rolós szúnyogháló egyéb tulajdonságai

A rolós szúnyogháló anyaga láthatatlan, egyáltalán nem okoz gondot az ablakon való kilátásban, emellett időjárásálló és tűzálló is. Használata nagyon egyszerű, könnyen kezelhető bárki számára és kis helyen is elfér. Ha nincs rá szükség, csak engedjük vissza a kisméretű kazettába. A nagyobb rovarok bejutását a lefutó sínben található szőrkefe akadályozza meg.

Sokat számít a szakszerű beszerelés, ezért ha azt megfelelő szakemberekre bízzuk, hosszú ideig használhatjuk a rolós szúnyoghálót. Éjszaka nyugodtan aludhatunk a nyitott ablak mellett is, hiszen megakadályozza a rovarok bejutását, de ha ki akarunk nyúlni az ablakon, akkor is tökéletesen megfelel ez a típus.