Mutatjuk, mi mindent készíthetsz zseníliafonalból! (x)

Mutatjuk, mi mindent készíthetsz zseníliafonalból! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha fogtál már a kezedben hihetetlenül puha tapintású babaholmit, gyerekjátékot, sálat, sapkát, zoknit, esetleg takarót vagy díszpárnát, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy zseníliafonalból készült. Ez a bársonyos anyag a gyerekeknek is éppúgy a kedvence, mint a felnőtteknek.

A vastag zsenília kötőfonal nemcsak kötéshez, hanem horgoláshoz is kiválóan alkalmas. Ha kedvet kaptál az alkotáshoz, válogass a Max Diszkont kötéssel és horgolással kapcsolatos kellékei közül, hiszen ez egy igencsak pihentető hobbi, ami ráadásul hasznos is.

Ha szeretnéd kipróbálni ezt a fantasztikusan lágy fonalat, de nincs ötleted, hogy mit készíts belőle, akkor olvass tovább! Cikkünkben összeszedtük, hogy mik azok a dolgok, amikhez érdemes a zseníliát választani.

Babaholmik

Egy pihe-puha babatakaró lágyan öleli kisgyermeked, ha ebből az anyagból készíted. Meleget és gyengédséget ad a kicsinek, ami számára a legfontosabb. Mivel a zsenília mosógépben is mosható, ezért könnyen kezelhető a kis takaró, ami szintén mérvadó.

Kötőtűvel vagy horgolótűvel is alkothatsz babaholmikat, akár egy kis kardigánt, sapkát vagy sálat. A kisbaba biztosan jól fogja érezni magát ilyen kényeztető, lágy ruházatban. Mivel ennek a fonalnak ennyire finom a tapintása, ezért kiválóan alkalmas arra is, hogy játék váljon belőle akár csecsemők számára, de nagyobbaknak is.

Amigurumi figurák

Az utóbbi években nagy divatja lett az amigurumi horgolásnak, sok különféle kedves figurát lehet készíteni a zsenília anyagból. Ezek jól jöhetnek az altatásnál, mert textúrájuknak és meleg tapintásuknak köszönhetően könnyen alvótárs válhat belőlük.

Kisebb figurákhoz vékonyabb, nagyobbakhoz vastagabb fonalat használj. Rengeteg színben elérhető ez a kötőfonal, úgyhogy szinte bárkit hitelesen megformázhatsz vele, imádni fogják a gyerekek.

Pulóverek

A hideg téli napokon jól jöhet egy vastag, puha, extra meleget biztosító kötött pulóver, melyet szintén elkészíthetsz zsenília kötőfonalból. Mivel nemcsak melegít, de jól is tartja a hőt, ezért kitűnő szigetelést biztosít, így egészen biztosan nem fogsz fázni a leghidegebb évszakban sem.

Sál, sapka, zokni

Ne hagyd meg csak a kisbabáknak ennek a csodálatos anyagnak az élvezetét, hiszen nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek is tökéletes lehet belőle a a sál, sapka, illetve a zokni is. A fonal vastagsága remekül melegíti a nyakat, a fejet, a lábakat is. Még az érzékeny bőrűek is szeretik selymességét, mert nem irritálja őket az anyag.

Lakástextil

Egy szép takaró a nappali kanapéjára, hogyha tévénézés közben kicsit hűvösnek éreznéd a szoba hőmérsékletét? Jó, ha van kéznél, és ez is készülhet zseníliából, sőt, egészen kiváló ötlet. Arról nem is beszélve, hogy díszpárnát is köthetsz belőle, ami fokozza a kényelmedet, és még jól is mutat.

Plusz egy tipp

Ha szeretnéd megosztani másokkal is a kellemes puhaságot, amit ezek a tárgyak nyújtanak, készíts számukra is bármelyik közül. Ajándékba adhatod szeretteidnek, barátaidnak, ami azért is jó, mert praktikus, ráadásul örülni fognak a két kezed munkájának.