Ismét terheléses támadás indult az előválasztás informatikai rendszere ellen

Ismét terheléses támadás indult az előválasztás informatikai rendszere ellen

Előválasztási sátor a budapesti Nagyvárad téren 2021. október 10-én (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap délután ismét terheléses támadás indult az ellenzéki előválasztás informatikai rendszere ellen, ez azonban ezúttal nem okozott szolgáltatáskiesést – közölték a szervezők a Facebookon.

„Jelen pillanatokban is állandó és nagy erejű terheléses támadások alatt állunk! Újra megcélozták az előválasztás informatikai rendszerét, különböző célpontokkal, több hullámban. DoS típusú támadás érkezett komponensenként egymás után, normál felhasználástól 1-2 nagyságrenddel nagyobb terhelés. Az első pár perces kiesést okozott a elovalasztas.hu-n. Sátrakat, online szavazást nem érintette egyik sem, lassulás volt, de szolgáltatás kiesés nem. A védelmi rendszer és az informatikusaink gyors reagálásának köszönhetően a működésünk egyelőre zavartalan” – írták.

délután 2-kor azt írták, hogy jelen pillanatban is terheléses támadás alatt áll az előválasztás informatikai rendszere. Jelenleg az üzembiztos működés biztosított, de kisebb fennakadások előfordulhatnak. Kérik a szavazni vágyó polgárok türelmét, az informatikusok rendíthetetlenül dolgoznak a rendszer védelmén.