DK-s bekiabáló zavarta meg Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatóját

DK-s bekiabáló zavarta meg Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatóját

Bekiabáló Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatóján 2024. október 8-án

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mennyiért árulta el a hazát miniszterelnök úr, mennyiért adta el a hazát Putyinnak és Hszi Csin-Pingnek? Orbán Balázs mennyiért árulta el a hazát? – kiabálta egy fiatal Orbán Viktor Strasbourgban tartott sajtótájékoztatóján kedd délután.

A fiatalt a biztonságiak már mondandója kezdetén földre vitték, majd kivezették, Orbán Viktor pedig folytatta a sajtótájékoztatóját, annyi megjegyzéssel a történtekre, hogy „talán a magyar politikai kultúrához egy mondatnyi magyarázat szükséges itt, mert a magyar egy direkt nyelv és  a kommunikáció is meglehetősen durva. Mikor egy magyar politikus azt mondja a másiknak, hogy gazember, az a mi kultúránkban annyit jelent, hogy nem értek veled egyet”. Ezt követően folytatta mondandóját a magyar uniós elnökség programjáról. Az elhangzottakról külön cikkben számolunk be.

A 444 helyszínen lévő munkatársai alapján azt írta, hogy a Demokratikus Koalíció sajtósával ment be a férfi, aki úgy tudják, hogy a párt érdi önkormányzati képviselője, Gyekiczki Márton. A Demokratikus Koalíció pedig közleményt adott ki néhány perccel később, amiben rögzítették, hogy Gyekiczki Márton akciózott, és hozzátették, hogy ő volt az, aki szeptember elején játékpénzt szórt Orbán Viktorra a kötcsei pikniken, hogy azzal kereskedjen, ne a hazával. A sajtótájékoztató megzavarásáról Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pedig ezt írta Facebook-oldalán: „Kövér tőlem elvehette a szót a Parlamentben, amikor árulónak neveztem a kormányt, de megmondtuk akkor is, mindig és mindenhol el fogjuk mondani: Magyarországnak ma áruló kormánya van!” A Magyar Televízió riportere megkérdezte Orbán Viktortól, hogy mit szól ahhoz, hogy egy DK-s képviselő zavarta meg a sajtótájékoztatóját. Orbán szerint ezzel csak otthon érzi magát, „ilyen közjátékokból áll a magyar miniszterelnökök élete”.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője nem sokkal később azt írta a Facebookon, hogy „nem az EP biztonsági emberei, hanem Orbán emberei teperték le Gyekiczki Marcit, a DK önkormányzati képviselőjét ma Strasbourgban, az Európai Parlamentben. Mert az EP-ben senkit visznek le a földre amiatt, hogy közbekiabál, akkor sem, ha ezzel megzavar egy sajtótájékoztatót. Csak Orbánnál van ilyen. A terem előtt Orbán emberei egyébként átadták Marcit az EP biztonsági embereinek, akik azonnal elengedték. Most is itt van Marci velünk. Orbán világa újra bemutatkozott Európában.”

Orbán Viktor egyébként út közben úgy vezette fel a szerdai strasbourgi vitát, hogy lesz majd egy kis csihi-puhi.