Orbán Viktor: Lesz egy kis csihi-puhi, ahogy az már csak lenni szokott

Orbán Viktor: Lesz egy kis csihi-puhi, ahogy az már csak lenni szokott

Orbán Viktor úton Strasbourgba, 2024. október 8-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bemutatjuk a programot, aztán lesz egy kis lökdösődés, csihi-puhi, ahogy az már csak lenni szokott – ezekkel a szavakkal vezette fel Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai európai parlamenti vitát a Strasbourgba tartó kománygépen felvett videóban.

Bemutatjuk a programunkat, ezzel ébresztőt akarunk fújni az Európai Parlamentben is – így kezdte a rövid videóját. Maga a vita a magyar uniós elnökség programjáról szól elvben. Korábban azt írtuk, hogy a plenáris ülésen Orbán Viktor beszél majd a prioritásokról, a képviselők pedig elmondhatják a véleményüket. Előzetesen úgy tűnik, hogy a magyar miniszterelnök nem sok jóra számíthat, a parlamenti pártok többsége erős kritikát fogalmaz majd meg. Sőt, Orbánnak valószínűleg szembe kell néznie Ilaria Salisszal, a Magyarországon hosszú időn keresztül előzetesben tartott olasz antifasisztával, aki csak azért lehet majd ott a parlamentben, mert a mentelmi joga megvédi. Fél órát kap majd Orbán Viktor arra, hogy összefoglalja az elnökségi programot, aztán pedig meg kell hallgatnia, hogy mit gondolnak erről, vagy úgy általában az ő és a kormánya teljesítményéről.