Reichert János: Az orbáni családpolitika csak süket duma

Reichert János: Az orbáni családpolitika csak süket duma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Orbán-rezsim családpolitikája odavezetett, hogy a termékenységi korukon túl lévő idős magyar társadalom körében teljes a siker, de a fiatalok, akik valóban vállalhatnának még gyermeket, pontosan látják, hogy az orbáni családpolitika csak süket duma – jelentette ki Kompország című műsorunkban Reichert János publicista, aki hosszú évek óta vizsgálja a magyar demográfiai helyzetet.

Adósrabszolgaságba hatjtják a fiatalokat

Szerinte a kedvezményes hitelekkel való kecsegtetés célja valójában az, hogy a bankokhoz édesgesse, majd adósrabszolgaságba hajtsa a gyermeket vállaló fiatalokat. Hozzátette: ez csak egy pénzügyi cumi, és az eltelt évek során azt tapasztalhattuk, hogy amennyi vissza nem térítendő támogatást adtak a CSOK-hoz, azt a lakáseladók beépítették az ingatlan árába, vagyis a gyermeket vállaló fiatalok semmit nem nyertek vele. A CSOK-kal azok tudtak élni, akiknek bőven volt pénzügyi tőkéjük, és ehhez vettek igénybe támogatást és hitelt, akiknek viszont nem volt, azok csak távolabb kerültek a saját lakásvásárlástól.

Élethalálkérdés, hogy a cigányság asszimilálódjon

Reichert János arról is beszélt, hogy ha valami jót lehet mondani az orbáni kormányzásról, akkor az az, hogy a magyarországi cigányság fokozatosan asszimilálódik a magyar társadalomba. Ezt igazolja, hogy a népszámlálási adatok szerint egyre kevesebben vallják magukat cigánynak, ez a legjobb hír a trianoni veszteségeink óta. Szerinte az lenne a jó, ha néhány évtized múlva senkinek nem okozna gondot, ha mondjuk cigány a nagymamája. – Az én álmom az, hogy előbb utóbb minden nemzettársunk magyarnak fogja magát vallani, ez élethalálkérdés a magyarság megmaradása szempontjából – fejtette ki.

Többszörös választójogot az édesanyáknak

Ha nem történik változás, akkor a 2026-os választás lesz az utolsó, amikor még valamekkora mozgástere lesz a kormánynak, 2030-ra a borzasztó demográfiai helyzet miatt már nem lesz. Ahhoz, hogy elkerüljük a katasztrófát, a magyarság megmaradása érdekében három azonnali változtatásra lenne szükség. Mivel ma a gyermekeket és az őket nevelő családokat éri a legnagyobb igazságtalanság, ezért elsőként az édesanyáknak minden gyermekük után plusz választójogot kellene adni a saját szavazati jogukon felül. A második, hogy végre minden magyar embernek tudomásul kellene vennie, hogy nincs ingyenes egészségügy, azt az állam csak gyermekeknek tudja biztosítani magzatkoruktól 18 éves korukig. A harmadik azonnali feladat pedig a nyugdíjrendszer átalakítása a fenntarthatóság érdekében – szögezte le.