Erdogan szerint Netanjahut úgy fogják megállítani, mint Hitlert

Erdogan szerint Netanjahut úgy fogják megállítani, mint Hitlert

Orbán Viktor egy lóval fogadja Recep Tayyip Erdogan török elnököt (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Izrael előbb-utóbb megfizeti majd az árát annak a „népirtásnak”, amelyet a palesztin nép ellen visz véghez egy éve – üzente Recep Tayyip Erdogan török elnök az X-en, a Hamász Izrael ellen elkövetett támadásának első évfordulóján.

„Pontosan 365 napja 50 ezer testvérünket mészárolták le, többségében nőket és gyerekeket” – írta Erdogan, hozzátéve, „ahogyan Hitlert megállította az emberiség szövetsége, úgy fogják hasonló módon feltartóztatni Netanjahut és az ő gyilkos hálózatát is”. A terrortámadás első évfordulóján Erdogan azt emelte ki, hogy „egy éve a világ szeme láttára élő, egyenes adásban követnek el merényletet az egész emberiség ellen”.

Arról Erdogan már nem szól, hogy tavaly október 7-én az Izrael déli térsége ellen végrehajtott terrortámadásban 1200 ember meghalt, háromezren megsérültek. A Hamász fegyveresei Gázába hurcoltak 240 túszt, akik közül sokan még mindig fogságban vannak. Izrael ezután kezdett átfogó hadműveleteket a Gázai övezetben azzal a meghirdetett céllal, hogy felszámolja a Hamász politikai és katonai gépezetét.

 

 

Címkék: Erdogan, Netanjahu