Megéri védeni a szuverenitást

Megéri védeni a szuverenitást

Lánczi Tamás. Telik majd a jó öltönyökre. (Forrás: Facebook/XXI: Század Intézet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendkívül jól keresnek a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetői. 

„Nemcsak a fizetések kimagaslók, hanem az egyéb, béren kívüli juttatások is csábítók az alig több mint fél éve működő, de már száznál több embert foglalkoztató Szuverenitásvédelmi Hivatalnál, legalábbis, ami a vezetőséget illeti” – derült ki a HVG cikkéből

Nézzük a részleteket: Lánczi Tamás elnök bruttó fizetése 5 millió 483 ezer 520 forint/hó, jár neki továbbá 500 ezer forint/év ruhapénz, 411 ezer 885 forint/év SZÉP-kártya-juttatás, állami vezetőknek járó Skoda Superb gépkocsi hivatali és magánhasználatra. 

Berzi Gergely elnökhelyettes sem panaszkodhat: a bruttó fizetése 3 millió 701 376 forint/hó, 450 000 forint/év ruhapénzt kap, 361 ezer 475 forint/év SZÉP-kártya-juttatást és Budapest-bérletet. 

Szablics János elnökhelyettes ugyanennyit keres, de ő 411 885 forint/év SZÉP-kártya-juttatást kap és állami vezetőknek járó Skoda Superb gépkocsit hivatali és magánhasználatra. 

Horváth József kutatóintézeti igazgató – egykori III/III-as dolgozó – bruttó fizetése 2 millió 406 ezer 015 forint havonta, ő is kap 400 000 forint/év ruhapénzt, 210 ezer 246 forint/év SZÉP-kártya-juttatást, valamint munkába járási támogatásként 30 forint/kilométer költségtérítést.