Vitézy Tamás bukása: hajléktalanná vált a hajdani milliárdos?

Vitézy Tamás bukása: hajléktalanná vált a hajdani milliárdos?

Még a csúcson, 2006-ban, közös konferencián Mihail Gorbacsovval. Vitézy Tamás a kép jobb szélén. (Forrás: Vitézy Tamás Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mire visszaért a piacról, a végrehajtók lefoglalták a házát, s hajléktalan lett az egykori NER-milliárdos Vitézy Tamás, Vitézy Dávid nagybátyja. Az üzletember hiába hívta ki a rendőröket, ők jogszerűnek találták az intézkedést.

Az egykor a száz leggazdagabb magyar listáján is szereplő Vitézy szerint a végrehajtók a közte és az ország egyik leggazdagabb embere, a korábban Tiborcz Istvánnal is üzletelő Jellinek Dániel között évek óta zajló jogi csatározás miatt foglalták le több százmillió forint értékű ingatlanját az óbudai Máramaros út 47. szám alatt. „Elmentem a piacra bevásárolni, egy rövid ujjú ingben, vászonnadrágban, vászoncipőben, hisz akkor még jó idő volt. A házamba azonban nem tudtam visszamenni, mert a távollétemben betörtek, a kertkaput lezárták, a garázskaput egy kocsi elállta és a zárak cseréje éppen folyamatban volt” írta a Facebookon.

A 24.hu emlékeztet arra, hogy a magát jobboldalinak tartó, hetvenhét éves vállalkozó a rendszerváltás után ukrajnai gázimportból alapozta meg a vagyonát, majd szállodák és egyéb ingatlanok működtetésével és kikötők koncessziós üzemeltetésével foglalkozó cégbirodalma volt Horvátországban. Ezt állítása szerint Jellinek Bohemian Financing nevű cége miatt veszítette el. Egyébként ő volt az első Fidesz-közeli vállalkozó, aki nyilvánosan maffiának minősítette a gazdaság és igazságszolgáltatás kormányközeli szereplőinek együttműködését.