Üzent az Európai Tanács elnöke Orbán Viktornak

Üzent az Európai Tanács elnöke Orbán Viktornak

Charles Michel (Fotó: Facebook/Charles Michel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rövid bejegyzéssel reagált az X (korábbi nevén Twitter) közösségi oldalán Charles Michel, a tagállamok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke arra a meg nem erősített sajtóhírre, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Moszkvába látogathat, hogy Vlagyimir Putyinnal tárgyaljon.

– Az Európai Unió soros elnökének nincs felhatalmazása arra, hogy az EU nevében tárgyalásokat folytasson Oroszországgal – írta a politikus. – Az Európai Tanács állásfoglalása egyértelmű: Oroszország az agresszor, Ukrajna az áldozat. Ukrajna nélkül nem lehet Ukrajnáról tárgyalni – tette hozzá. Mint ismert, Orbán Viktor kedden Kijevben tárgyalt Zelenszkijjel, majd a VSquare újságírója szerint pénteken Moszkvába utazhat Putyinnal tárgyalni. Sajtóértesülések szerint a pénteki útra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is Orbánnal tart, ez ügyben tettünk is fel kérdéseket a tárcának, de válaszokat még nem kaptunk. Hivatalosan egyébként az azerbajdzsáni Susában tölti a pénteket és a szombatot Orbán Viktor, miután részt vesz a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) csúcstalálkozóján.