Orbán orosz útja kapcsán hasznos idiótákat emlegetett a cseh külügyminiszter

Orbán orosz útja kapcsán hasznos idiótákat emlegetett a cseh külügyminiszter

Jan Lipavský, a Cseh Köztársaság külügyminisztere (Forrás: Csehország Külügyminisztériuma)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy nemzetközi felháborodást keltettek a hétfői orosz rakétatámadások, amelyekben a legfrissebb hírek szerint már 31 ember vesztette életét. A legfrissebb hírek szerint már 31 ember vesztette életét a Kijevet, Krivij Riht és Pokrovszkot ért rakétatámadásokban. 

Jan Lipavsky, Csehország külügyminisztere az X-en így fogalmazott: „Miközben hasznos idióták Putyinnal a békéről hadoválnak, ő gyerekkórházakra küld rakétákat. Épp egy NATO-csúcsra tartok, ahol egy olyan hosszú távú stratégiát szorgalmazok, amellyel megállíthatjuk Oroszországot. Nem adhatjuk meg magunkat az agressziónak.” Helmut Brandstatter osztrák európai parlamenti képviselő pedig így szállt bele Orbánba: „Egy bohóc vagy! Putyin gyerekeket öl egy nappal a találkátok után. Te pedig a békéről beszélsz? Nézz rá a képekre a kijevi gyerekkórházról és fogd be!” 

A Politico is arról írt, hogy megütközést keltett az EU diplomatáiban Orbán Viktor múlt héten tett látogatása Kijevben és Moszkvában, majd e hét elején Kínában. Emiatt elképzelhető, hogy tagállami kérésre az uniós tagállamok EU-hoz rendelt állandó képviselői szerdai ülésükön megtárgyalják Orbán Viktor „békemisszióit”, és kérdőre vonhatják a magyar kormányt.