A szakszervezetek rövidítenék az idősek vásárlási sávját a munkahelyek mentése érdekében

A szakszervezetek rövidítenék az idősek vásárlási sávját a munkahelyek mentése érdekében

Polgár a koronavírus miatti részleges kijárási tilalom idején. Özvegy Gyöngyösi Zsigmondné szerint nincs, aki bevásároljon helyette. Pedig lenne: az önkormányzat. (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétórásra rövidítené a 65 év feletti lakosokra vonatkozó vásárlási idősáv naponta 9 és 12 óra között meghatározott intervallumát a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete – írja a Magyar Nemzet néven megjelenő kormánypárti lap.

Az érdekképviselet azért javasolja a rövidítést, mert félő, hogy a jelentősen visszaesett élelmiszer-kereskedelem a dolgozók elbocsátása kényszerül. Bubenkó Csaba, a szakszervezet elnöke azt mondta, hogy már nem jellemző a járvány kezdetén tapasztalt rohamszerű vásárlás, így délelőttönként sem valószínű, hogy tömeg alakulna ki a boltokban. A fizetőképes vásárlóerőnek vissza kell térnie az üzletekbe, ehhez azonban a kereskedelmi vállalatoknak is át kell térni a rendes működésre. Emlékeztetett arra is, hogy a multiláncok az utóbbi hetekben a kereskedelmi adó miatt is azzal riogattak, hogy százak kerülhetnek utcára.

Rövidülhet a 65 éven felüliek vásárlási ideje | Magyar Hang

Túl hosszú a háromórás sáv, különösen szombaton.

A lapnak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára is azt mondta, hogy a korábbi vásárlási hullámok lecsengése után a tapasztalatok szerint 11 és 12 óra között már kevesen vannak a boltokban.