A videós álláspályázat egy nagyszerű módszer a pályázók előszűrésére (x)

A videós álláspályázat egy nagyszerű módszer a pályázók előszűrésére (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az önéletrajz küldése jól bevált, hagyományos módja az álláskeresés folyamatának, amely azonban önmagában sok buktatót rejtegethet. Nagyon szép dolgokat lehet leírni magunkról, persze érdemes őszintének lenni, hiszen a személyes interjún úgyis mindenre fény derülhet. De legkésőbb akkor, ha már felvettek minket.

A modern kor technikai vívmányai az álláskeresés területére is bekúsztak, ahogy mindenhol máshol is jelen vannak. A klasszikus önéletrajz mellett remek lehetőség a munkaadóknak és a munkavállalóknak egyaránt a videós álláspályázat igénybevétele.

Mire jó a videós álláspályázat?

A https://veszpremallas.hu/videos-allaspalyazat-eloszures egy kitűnő megoldás arra, ha a HR-esek szeretnék a jelölteket jobban megismerni a személyes állásinterjú előtt, hogy csakis a legideálisabb pályázókkal találkozzanak. Ezzel nemcsak időt, de sok energiát is takarítanak meg, mind a cég, mind a pályázók számára.

A videós álláspályázat során a jelölt sokkal valósabb arcát tudja megismerni a hirdető, mivel itt célzottan az ő feltett kérdéseire kell válaszolnia. Lehetősége van a vállalatnak kötelezővé tenni ezt a módszert a jelentkezéshez, de arra is, hogy csak az próbálja meg ezt a szűrőt, aki szeretné.

Ebben az esetben azonban mindenképpen ajánlott a jelentkezők számára ennek a remek lehetőségnek a kihasználása, hiszen jobb benyomást kelthetnek magukról, illetve megmutathatják általa azt is, hogy fontos nekik ez az állás, tényleg szeretnék megkapni.

Többet mutat a jelöltről a videós álláspályázat

Az ember személyisége látható a képernyőn, nemcsak egy leírt szövegben jelenik meg, így a gesztusai, a testbeszéde, a hangja által is sok minden kiderülhet róla. A hagyományos jelentkezési mód, az önéletrajz mellett ez egy nagyon korszerű és praktikus segítség a megfelelő munkaerő megtalálásában.

Az első benyomás már itt megtörténik a videó megtekintése során, így a pályázót ennek alapján behívhatják egy interjúra is, de ha valamiért mégsem ő a megfelelő jelölt, akkor neki is kimaradhatnak ezek a felesleges körök. Sok esetben a jelentkezőknek is megterhelő lehet a személyes találkozóra utazni, ezzel a módszerrel viszont kisebb a rizikó mindkét fél számára.

A videós álláspályázat nem egyenlő a videós bemutatkozással és állásinterjúval sem!

Ahol nem szükséges a személyes jelenlét, többnyire olyan munkaköröknél szokták alkalmazni a videós állásinterjút. Itt akár döntés is születhet arról, hogy alkalmazzák-e a jelöltet.

A videós bemutatkozás egy kötetlenebb forma, itt a pályázóra van bízva a tartalom és a bemutatkozás módja.

A videós álláspályázat lényege pedig az, hogy a munkáltató által feltett, konkrét kérdésekre kell válaszolni, így célzottan kereshet a hirdető tulajdonságokat, készségeket, képességeket a jelentkezőben.

A videós álláspályázat segítségével nagyobb az esélye rá a munkáltatónak, hogy valóban az a jelölt fog megjelenni a személyes találkozón, akire számítanak. Nem fognak csalódni, mint ahogy az kizárólag önéletrajz beadása esetén történhet.