Booking-botrány: a Fidesz összehívja a parlament turisztikai albizottságát

Booking-botrány: a Fidesz összehívja a parlament turisztikai albizottságát

Szatmáry Kristóf a parlamentben (Fotó: Szatmáry Kristóf / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az Országgyűlés turisztikai albizottságának összehívását kezdeményezzük keddre a Booking pénzvisszatartási botránya miatt – jelezte közleményében a Fidesz parlamenti frakciója hétfőn.

Azt írták, „a szállásközvetítő multicég továbbra is visszaél az erőfölényével és kiszolgáltatott helyzetben tart több ezer magyar vállalkozást”. – A felháborító eset nem maradhat következmények nélkül. A parlamenti albizottság ülésére várjuk a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit, hogy adjanak pontos képet a helyzetről és a lehetséges válaszlépésekről – zárta közleményét Szatmáry Kristóf, a vállalkozásfejleszési kabinet kormánypárti vezetője.

Mint a Magyar Hang korábban beszámolt róla, komoly fizetési problémák adódtak az egyik legnagyobb nemzetközi online szállás- és utazásközvetítő cég, a Booking.com-nál. Több ügyfél sokáig várt a pénzére, a cég egyébként technikai problémákkal magyarázta a helyzetet. Leginkább azokat érinti, érintette a probléma, akik a portál felületén panziókat, vendégházakat és más szálláshelyeket hirdetnek, és a foglalási oldalt bízták meg a szállásdíj beszedésével.