Kalandozzunk Szolnokon, és keressünk munkavédelmi állást a környéken!

Kalandozzunk Szolnokon, és keressünk munkavédelmi állást a környéken!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vannak olyan nagyvárosok, ahová többen is költöznek azért, hogy jobban boldoguljanak. Szolnok is ezek közé tartozik. De pontosan miért érdemes itt élni? Mit kell tudni a városról és hol találunk munkát, ha már a letelepedés mellett döntöttünk? Mi a helyzet akkor, ha a munkavédelmi területen kívánunk elhelyezkedni? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, és a következő cikkben gondolatban teszünk is egy utazást a nagyvárosba.

Szolnok jellegzetességei

Szolnokot sokan csak a Tisza fővárosaként emlegetik. Ha egy városlátogatásra koncentráló külföldinek ajánlanunk kellene egy konkrét községet, nem biztos, hogy Szolnok jutna először az eszünkbe. Ennek ellenére egy forgalmas központ, ahová a munkaerő is áramlik. A https://szolnokallas.hu/allasok/munkaugy-munkavedelem felületén láthatóan több érdekes állásajánlat is található. De először ismerjük meg egy kicsit közelebbről is ezt a remek várost.

Szolnokon sok a látnivaló, és gasztronómiai különlegességeivel is lenyűgöz minket. Jó példa erre a kötött galuskaleves, az alföldi gulyásleves, a pásztortarhonya, a pásztorgaluska vagy a grillázstorta.

Járjuk körbe a munkavédelem témakörét!

Az a jó, hogy a legtöbb városban, így Szolnokon is bőven akad nyitott pozíció a munkavédelem területén. A munkavédelmi szakemberek, koordinátorok feladata elsősorban az adott vállalatnál dolgozó személyek, illetve az oda látogató ügyfelek és partnerek biztonságának biztosítása.

Céljuk, hogy megelőzzék a baleseteket, a kellemetlenségeket, a személyi és a vagyoni károkat. Munkájuk során arra is figyelnek, hogy a cég betartsa a törvényeket és megfeleljen a biztonságos működésre, munkavégzésre vonatkozó előírásoknak.

Ők felelnek a védőfelszerelések beszerzéséért, a munkavédelmi oktatások megszervezéséért, a balesetek kivizsgálásáért, a munkakörülmények vizsgálatáért és a pihenőidő betartásáért.

Mit csinál a munkaügyi munkatárs?

A munkaügy, a HR egy igencsak nagy vállalati részleg, ami sokféle tevékenységet végez. Az itt dolgozó alkalmazottak felelnek a megfelelő munkaerő biztosításáért. A hirdetések szerkesztése, az önéletrajzok értékelése, az interjúk szervezése mellett a felvétellel és az elbocsátással kapcsolatos teendők is a hatáskörükbe tartoznak. Emellett a bérszámfejtés, illetve a bérletek kiadása, az orvosi vizsgálatokkal kapcsolatos tájékoztatás szintén a munkájuk részét képezi.

Ezen sajátos munkakörökben nem érzi magát mindenki jól, de vannak, akik kifejezetten szívesen kezelik a fentebb felsorolt teendőket. Ha Szolnokon képzeljük el a jövőnket, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy efféle lehetőségekre is lecsaphatunk, mivel a jó szakemberekre mindenhol szükség van.