Létszámleépítésbe kezd a Mészáros-érdekeltség MBH Bank

Létszámleépítésbe kezd a Mészáros-érdekeltség MBH Bank

Az MBH Bank első, új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelően, átfogóan megújított fiókja az átadása napján Miskolcon 2023. május 16-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csoportos létszámleépítésre készül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Bankholding – tudta meg a Telex.

A portál a Takarékbank, a Budapest Bank és az MKB Bank fúziójával létrejött új gigabankot azután keresték meg, hogy a hozzájuk eljutott információk szerint az elmúlt hetekben csoportos létszámleépítés történt a pénzintézetben. Ezt a bank azzal cáfolta válaszában, hogy közölte: múlt héten tárgyalást kezdeményeztek a bankban működő üzemi tanáccsal „a munkáltató csoportos létszámleépítési szándékáról”. Még október folyamán, a tárgyalások lezárultával döntenek a szükséges létszámleépítésről, és értesítik az érintett dolgozókat.

A válaszból az is kiderült, hogy több száz dolgozót küldhetnek el. Azt írták, hogy jelenleg 9500 aktív munkavállalójuk van, az esetleges létszámleépítés a dolgozók kevesebb mint 5 százalékát érintheti, ami így is körülbelül 400-500 ember. Elsősorban Budapesten, irodai funkcióban dolgozó embereket küldenének el, köztük vezetőket is. „Az MBH Bank a törvény által biztosított juttatási csomagon túl egy átfogó belső program keretében tanácsadással és aktív munkahelykeresési támogatással segíti az érintetteket az elhelyezkedésben” – tették hozzá.

Indoklásképp azt íták, hogy „az MBH Bank előzetesen elfogadott stratégiája mentén, az eredeti fúziós menetrend szerint, a fenntartható, gazdaságos működés érdekében szünteti meg az egyesült három bank működési és szervezeti párhuzamosságait, ami egy fúziós folyamat logikus velejárója és létszámracionalizálással jár.”