Szijjártó milliókkal gyarapodott, Kocsis Máté kiszállt a családi cégből

Szijjártó milliókkal gyarapodott, Kocsis Máté kiszállt a családi cégből

Szijjártó Péter (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az áprilisban megválasztott országgyűlési képviselőknek az eskütétel után harminc napjuk volt, hogy megírják a friss vagyonnyilatkozatukat. Szerda este járt le a határidő, az iratok csütörtök hajnalban kerültek ki az Országgyűlés honlapjára, és akadnak közöttük érdekességek. Van olyan képviselő, akinek csökkent a vagyona, más viszont meg tudott takarítani a háború és az infláció ellenére is.

Rogán Antal azok közé tartozik, akiknek csökkent a vagyonuk, neki éppen 154 ezer forinttal. Január végén még 616 millió forintja volt takarékbetétben, 205 millióval kevesebb, mint egy évvel korábban. Az idei jogdíjat viszont még nem kapta meg találmánya, a Mobilsign után. A 2017-es vagyonnyilatkozatában felbukkant felfedezés eddig 830 milliót fialt neki, tavaly a cég teljes évi bevételének 57 százalékát fizették ki neki.

Navracsics Tibor nyolc év után töltött ki először képviselői vagyonnyilatkozatot. Akkor még volt egy Renault-ja, azóta megválhatott ettől, ahogy eltűnt nyolcmilliós tartozása is. A budakeszi családi háza továbbra is az övé, emellett hét éve egy 42 négyzetméteres balatonszemesi üdülőben szerzett tulajdonrészt, tavaly pedig megvett egy 1661 négyzetméteres építési telket Rigácson. Az ELTE egyetemi docenseként havi bruttó 420 ezret, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársaként havi bruttó másfél milliót keresett.

Lázár János tavaly újabb földeket vett, ezúttal harmincöt hektárnyi szántót Hódmezővásárhelyen. Január óta viszont nem bővítette földesúri portfólióját, így továbbra is 36 ingatlan tulajdonosa, ezeknek a felsorolására pedig 15 pótlapra volt szükség, hiszen az ingatlanok feltüntetésére alapból csupán négy oldal áll rendelkezésre. A politikus készpénze a januári 14,5 millióról 18 millióra nőtt, hitelintézetben nyolcmilliót tart. A januári bevallásában 7,7 milliós bevétel szerepelt könyvkiadásból, a mostaniban már 8,1 millió. Még tavaly adott ki egy Winston Churchillről szóló könyvet.

Kövér László megtakarítása csökkent félmillió forinttal, január végén még ötmilliója volt bankban. Hiteltartozása a januári 9 millió 77 ezer helyett már csak kilencmillió forint. Van egy szigetszentmiklósi háza és egy Škoda Superbje.

Szijjártó Péter értékpapírban tartott megtakarítása 174 ezer forinttal nőtt, a bankszámláján pedig 3,611 millió forinttal van több, mint januárban. Bankban 13,58 millió forintot tart, illetve harmincmilliós kölcsönnel rendelkezik.

Kocsis Máténak a vagyonnyilatkozata szerint 34,5 milliós megtakarítása van, tehát 3,5 millióval több, mint januárban. A politikus több mint két évtized után kiszállt a családi cégből. A Hobby-Key Kft. kulcs-nagykereskedésben szülei és testvérei mellett huszonöt százalékos tulajdonrésze volt. Ezt édesanyjának ajándékozta. 2020 végén még 15,25 milliós osztalékot vett fel a cégből.

Gyurcsány Ferenc értékpapírban tavaly még 928 millió forintot tartott, most már csak 587 milliót. Tartoznak neki 42 millióval, illetve van egy 446 milliós követelése ’lakásvásárlás foglaló és előleg” címen. Banki hitele 59,9 millió forint. Az Altus Portfólió Kft.-ből mostani bevallásában hétmilliós bevétel szerepelt.

Vagyonnyilatkozata szerint feleségével és három gyermekével él Jakab Péter, felerészben tulajdonosa a 106 négyzetméteres miskolci lakásnak, amelyet még 2007-ben vásároltak. Januárban 2,5 milliós, most már 3,9 milliós megtakarítása volt, a januári 8,2 milliós hitele pedig 7,8 millióra apadt.

Toroczkai Lászlónak Ásotthalmon van fél hektáros tanyája szőlővel, ennek 2017 óta felerészben tulajdonosa. Később vett egy 0,89 hektáros szántót is. Nincs megtakarítása, banki tartozása ötmillió forint, magánszemélynek pedig 5,5 millióval tartozik.