Tanári béremelés: Varga Mihály és Pintér Sándort is feladatot kapott Orbán Viktortól

Tanári béremelés: Varga Mihály és Pintér Sándort is feladatot kapott Orbán Viktortól

Varga Mihály pénzügyminiszter (Forrás: Varga Mihály/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A 2024. évi tanárbéremelés érdekében szükséges pénzügyi forrás biztosításáról” címen jelent meg egy Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat péntek este. Ebben többek közt az szerepel: „a kormány egyetért a tanárok illetményének 2024. január 1-jével történő átlagos 32,2%-os megemeléséhez kapcsolódó központi költségvetési forrás biztosításának szükségességével”. Ennek biztosítása érdekében felhívják Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy „gondoskodjon az ellentételezés összegét megalapozó adatszolgáltatások alapján meghatározott költségvetési forrás rendelkezésre állásáról”. Varga Mihálynak határidőt is adtak: soron kívül kell ezt teljesítenie az adatok rendelkezésre állását követően.

Feladatot kapott az oktatásért felelős Pintér Sándor belügyminiszter is. A kormányhatározat többek közt azt írja el a tárcavezetőnek, hogy a felsőfokú végzettségűek 2023. évi átlagbérének megállapítását követően a tanárok illetményemelésének mértéket „ismételten felülvizsgálni szükséges, és felkéri a belügyminisztert, hogy amennyiben további emelés szükséges, készítsen előterjesztést a béremelés újabb üteméhez”, aminek határideje 2024. március 31.