A kárpátaljai Beregszászon járt Karácsony Gergely

A  kárpátaljai Beregszászon járt Karácsony Gergely

Karácsony Gergely főpolgármester és Babják Zoltán beregszászi polgármester 2023. júliusában. (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Babják Zoltán polgármester meghívásának eleget téve ismét az ukrajnai Beregszászra, Budapest testvérvárosába látogatott Karácsony Gergelyb főpolgármester.

Mint Facebook-bejegyzésében beszámol róla, részt vett a „Megtörhetetlenség 500 napja” rendezvénysorozaton és szimbolikusan átadta a testvérváros kórházának és a frontról hazatérők rehabilitációjára szánt fővárosi adományt, amelyet a Lánchíd régi kandelábereinek elárverezéséből fedeznek. –Vittem egy személyes ajándékot is Babják Zoltán polgármester úrnak. Egy szegecset a Lánchídból: kifejezve azt a szolidaritást, ami szegecsként összetartja városainkat a háború által szétszakított világban – tette hozzá. A főpolgármester mindezekután meghívta Babják Zoltánt, Beregszász polgármesterét Budapest egyesítésének 150. évfordulójának ünnepségére.

Az idei őszi eseményre egyébként Budapest minden határon túli testvérvárosának polgármesterét meghívják. Karácsonyt a mostani útra Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes is elkísérte.