Ittasan vezetett a politikus, lemondott – Romániában

Ittasan vezetett a politikus, lemondott – Romániában

Jobbra a képen Oltean Csongor az ifjúsági- és sportminisztérium RMDSZ által delegált lemondott államtitkára (Forrás: Oltean Csongor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek hajnalban ittas vezetésen értek tetten Sepsiszentgyörgyön egy magyar nemzetiségű politikust Romániában, azonnal lemondott. Oltean Csongor az ifjúsági- és sportminisztérium RMDSZ által delegált államtitkára volt.

A romániai magyar párt honlapja szerint a közgazdász végzettségű 32 éves politikus Medgyesen született, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kereskedelem, turizmus és szolgáltatások gazdaságtana szakán végzett. Több mint 12 éve tevékenykedik az ifjúsági szférában az RMDSZ partnerszervezeteiben, jelenleg pedig a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke. 2018 óta a MIÉRT javaslatára az RMDSZ ifjúsági ügyvezető alelnöke.

A politikus péntek délelőtt a következő szöveget tette közzé a Facebook-oldalán román és magyar nyelven: „Ma hajnalban ittas vezetésen értek tetten Sepsiszentgyörgyön. Nincs mentségem a tettemre, amiért vállalom a következményeket. Az ittas vezetés semmilyen körülmények között nem elfogadható, az esetemben kiváltképp nem, hiszen összeegyeztethetetlen közszereplői minőségemmel is. Nem szeretnék rossz üzenetet továbbítani a fiatalok felé, éppen ezért az első dolgom az volt, hogy beadtam a lemondásomat az államtitkári tisztségemről.”