Bevetésen a nindzsa kormány

Bevetésen a nindzsa kormány

Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán 2023. november 18-án.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Telitalálat Orbán Viktortól a pártja kongresszusnak nevezett nagygyűlésén bedobott új kifejezés, a nindzsa kormány. A pártelnöki tisztségében különösebb izgalmak nélkül sokadszorra megerősített politikus tökéletesen leírta kormányzása lényegét.

A feudális Japán világából ismert nindzsák éjjel, lopakodva indultak gyilkos küldetésükre, a szamurájokkal ellentétben nem a nyílt, egyenes, lovagias küzdőszellemről ismeretesek. A miniszterelnök természetesen a túlerőben lévő nyugati erőközpontok elleni háborújára utalva hozta elő a nindzsa harcmodort. Úgy vélem azonban, az itthoni kormányzására illik igazán. Megannyi üzleti kör, lakossági csoport mondhatna keserű mesét arról, hogyan lehetetlenítette el szinte egyik pillanatról a másikra egy éjszaka beterjesztett, pontos és kíméletlen, paragrafus-dzsungelbe rejtett törvénymódosítás. - Úgy tervezzük, hogy bevetés után nem mi, hanem az ellenség marad a földön, mi pedig épen és egészségesen visszatérünk a bázisra (mondjuk Hatvanpusztára?) – mondta a miniszterelnök. Szerinte a (nindzsa) kormánynak bátornak, akcióképesnek, okosnak és gyorsnak kell lennie; a dobócsillagot jókor és jó helyre kell hajítani. Lásd: katás vállalkozók, teszem hozzá már én.

A részletes szabályozás még nem ismert, de most nagyon úgy látszik, hogy a nindzsa kormányzás friss áldozata a magyar munkavállalók egészségét eddig jól, kevésbé jól, egyre nehezebben, de mégiscsak óvó üzemorvosi rendszer. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egyik éjjel bevetésre indult, s a parlamentnek olyan javaslatot nyújtott be, amely szerint a munkaköri alkalmasság vizsgálatánál általános jelleggel megszűnik a kötelező orvosi szolgálat. Ha ez a neoliberális terv a szokott módon átmegy az Országgyűlésen, gyors és pontos akcióról beszélhetünk. Egy általános jellegű népegészségügyi szolgáltatás és annak hiányában ki tudja, hányan maradnak a földön. A kormány pedig sértetlenül ünnepelheti a bázison, hogy még egy akadályt elhárított az akkumulátor-ipar felfuttatásához szükséges vendégmunkások tömeges alkalmazása elől.

Aztán repülhet a dobócsillag az újabb kiszemelt, védekezésre képtelen áldozat felé. A narancsos nindzsákkal szemben senki sincs itthon biztonságban.