Mészáros és mészáros

Mészáros és mészáros

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin 2018. szeptember 18-án (Fotó: AFP via Europress/Alexander Zemlianichenko

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Európa mészárosai bevezetnék a kötelező sorkatonaságot, sőt, kiterjesztenék a nőkre is – hangzik el az M1 műsorában, amelynek deklarált célja, hogy bemutassa a dolgok valóságos hátterét. Sikerült. Európa mészárosai...

Tanakodunk itt folyamatosan, hogy vasárnapig hova fog megérkezni a kormányzati bolondéria. Ez a kötelező európai sorkatonaság nem rossz, főleg, hogy már elérte a nőket is, csak hát nincs hova fokozni, azt mégsem állíthatja a Fidesz és környéke, hogy az Európai Unió gyermekalakulatokat vetne be az orosz drónok ellen.

Szóval Európa mészárosai... Hogy kik ők, azt nem tudjuk meg, annyira azért nem kell bemutatni a dolgok valóságos hátterét, a képernyő mindenesetre Manfred Webert mutatja, aki odahaza, Németországban vívja a politikai csatát a német sorkatonaság visszavezetése vagy nem visszavezetése témában, a németek ugyanis úgy érzékelik, hogy Európa gyönge, Oroszország pedig erős és kiszámíthatatlan, így nekik, a németeknek fel kell készülniük a legrosszabb eshetőségre is Németországban. Tudom, hogy béna a mondat, de muszáj ötvenszer leírni, hogy németek, német hadsereg, német sorkötelezettség, Németország, ha már Orbán Viktor is az uniós sorkötelezettséggel riogatja a közönségét.

Európa mészárosai... Hogy a Fidesz ne menjen 45 százalék alá. Hogy meglegyen a 13 EP-képviselő. Ennyi az egész, ezért tartják háborús rémületben a fél országot. Szánalmasan szomorú. Miközben persze nem csak ennyi az egész, hisz a Fidesz egyik szemével már 2026-ra tekint. Ezért nem rogyhat meg a párt, mert, ha most gyöngeséget mutat, az megmozgathatja a Fidesz szavazóbázisának külső rétegeit – „miért ne adjunk egy esélyt ennek a Magyar Péternek” jeligével.

Így aztán ez a voksolás valóban sorsfordító lehet, csak nem Európának, és még az „atomcsapás” is bekövetkezhet, csak nem az Operaházra.