O1G, ahol az O nem egyenlő Orbánnal

O1G, ahol az O nem egyenlő Orbánnal

Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha ez Facebook-bejegyzés volna, azzal indítanám: Rohadjon meg az OTP! De mivel ez egy cikk, cikkecske, napindító vérnyomásemelő puffogás, szép szolidan leírom, hogy volt, mint volt a címadó hangulatig történő fajulás.

Jogkövető magatartásra törekvő állampolgár vagyok. BKV-bérletet veszek vagy jegyet, azt akkor is lelyukasztom, ha fel sem merül az ellenőrgyanú, nem parkolok családosba, ha egymagam vagyok, mozgássérültbe pedig soha, és a buszsávot se használom gyorsítósávnak. Persze vannak kisebb-nagyobb bibijeim, de hát csak az nem szabálytalankodik, aki nem él. A lényeg, hogy amennyiben gépkocsim alól elfogy az autópálya matrica, pótolom. Nekem éves muszáj, tekintve, hogy egész esztendőben járom az országot. Innen indulunk.

OTP-ügyfél vagyok. Tudom, tudom, szét is tártam a virtuális ingemet a képzeletbeli mellkasomon, hogy ide lőjetek, ám mindenféle önfelmentő dolgot tudnék sorolni, miért nem váltottam már évekkel, évtizedekkel ezelőtt pénzintézményt, de most ez is mindegy.

Tehát OTP. Felpattanok az Internetbank oldalra, mert hát nem az a legegyszerűbb, a saját felületen matricát venni? Klikkelek, hadd szóljon a "Közútdíj" címkével ellátott állami zseb tömése, de nem. Azt mondja, hogy kedves ügyfelünk, most se itt, se a telefonos felületen nem lehet matricát venni. Mert csak. Ámde, ha letöltöd a Simple alkalmazásunkat, ott simán. Sőt, egyszerűbb, jobb, boldogabb lesz az életed, autót is nyerhetsz, és a többi, világbéke.

Letöltöm. Ugyan az OTP mindent tud rólam, de azért itt is meg kell adnom újfent mindenfélét. Megadom. És akkor hadd jöjjön végre a hedonista éves országos matricavásárlás, yeah! Meg persze a mellékhatások, úgymint számla: 46650 forint.

Hogy mennyi?

Annyi. A matrica 44660, amihez hozzájött 990 forint kényelmi díj.

990 forint kényelmi díj.

Csak, mert az OTP mindenféle indok nélkül átirányított a saját másik online felületére.

Hát, valahogy így áll össze évről-évre az extra NER-eség. Ó, pardon, elírtam?

Címkék: OTP