Magyar Péter: Ha én lennék Orbán Viktor, elgondolkodnék a visszavonuláson – Kompország

Magyar Péter: Ha én lennék Orbán Viktor, elgondolkodnék a visszavonuláson – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elég sokan megkerestek már a NER gazdasági hátteréből a választás után, volt, aki már előtte egy nappal. Nem beszéltem velük, így nem tudom, hogy mit akarnak, alkut vagy védelmet kérnek-e – jelentette ki Kompország című műsorunkban Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke. Szerinte a fiúk a Karmelitában pontosan érzik, hogy nagy a baj, ezért megpróbálnak majd konszolidálni. Ám ebben nem erős a Fidesz, és ha ők elvégzik a munkát és megtalálják helyben a legerősebb és legalkalmasabb jelölteket, akkor 2 év múlva a választásokon akár a Tisza Párt is szerezhet kétharmadot, mert a választási rendszert a nagy támogatottságú pártokra szabták. Hozzátette azt is: ha ő lenne Orbán Viktor, elgondolkodna a konszolidált visszavonuláson, ez járna számára a legkisebb arcvesztéssel. Szerinte ki kellene jelölnie az utódját, egy technokrata politikust, akivel egy ideig még megmaradhatna a politikában a Fidesz egy viszonylag erős ellenzéki pártként.

• Bemegy-e még valaha az ATV-be?
• És a köztévébe?
• Brüsszelben vagy Budapesten lesz-e képviselő?
• Mit gondol a külhoni magyarok szavazati jogáról, és kiterjesztené-e a levélszavazás lehetőségét a külföldön élő magyarokra?
• Örül-e a Momentum választási kudarcának?
• Van-e esélye szerinte az előre hozott választásoknak?

A szerkesztő: Farkas Melinda, műsorvezető: Szerető Szabolcs.