Tarr Zoltán: Magyar Péter nevét Európa-szerte jól ismerik – Kompország

Tarr Zoltán: Magyar Péter nevét Európa-szerte jól ismerik – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egyik legelső lépés, amit meg kell tennünk, hogy Magyarország helyzetét Európában valamilyen módon más irányba fordítsuk, és ehhez rendkívül fontosak azok a kapcsolatok, melyekre lehetőséget biztosít az európai parlamenti tagság – más témák mellett erről is beszélt Kompország című műsorunkban Tarr Zoltán református lelkész, a Tisztelet és Szabadság Párt alelnöke és európai parlamenti delegációjának vezetője. A Tisza Párt politikusa úgy gondolja, azért is fontos, hogy másfajta kép alakuljon ki a közösségen belül Magyarországról, hogy a rendelkezésre álló pénzek mégiscsak eljussanak azokhoz, akik jogosultak rájuk, annak ellenére, hogy a kormány nem megfelelően bánik ezekkel a forrásokkal. Az is a párt céljai között szerepel, hogy Magyarországot ismét visszaültessék az európai ügyekről szóló tárgyalások asztalaihoz. Ebben nagy szerep hárul Magyar Péterre, akinek a nevét Tarr Zoltán szerint Európa-szerte jól ismerik.

– Az elmúlt közel húsz esztendőben, amelyet Gyurcsány-Orbán korszaknak is szokás nevezni, olyan helyzet alakult ki Magyarországon, ami ellehetetlenítette a párbeszédet – fogalmazott az alelnök. Ma már csak igenek és nemek léteznek, az árnyalatok elkoptak. Ezért nehéz értékek mentén politizálni. Tarr Zoltán épp ezért fontosnak tartja, hogy megpróbálják elkerülni a sarkításokat. Nem értenek egyet azzal, hogy Európai Egyesült Államok jöjjön létre, de úgy gondolják, hogy a szuverenitás nem a másoktól való távolságtartás eszköze, hanem a saját önazonosságunk megőrzését szolgálja.

• Miben kell még változtatnia a viselkedésén a Tisza Pártnak?
• Lehet-e miniszterelnökjelölt Magyar Péterből?
• Mitől fél leginkább a kormány?
• Miért veszélyes az a kormányra, ha az emberek rájönnek, hogy van választási lehetőségük?

Műsorvezető: Szerető Szabolcs, szerkesztő: Farkas Melinda