Amikor kislányok kezdenek nyomozni ismeretlen nagypapájuk után

Amikor kislányok kezdenek nyomozni ismeretlen nagypapájuk után

Turbuly Lilla: Kész cirkusz! (Fotó: Turbuly Lilla)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Turbuly Lilla neve sokak számára ismerős lehet, gyerekkönyveket, színdarabokat is írt. Emellett van egy saját novelláskötete, illetve több verse megjelent már. Az első, ami megragadja a figyelmünket egy könyvben, az a borító: élénk, különleges színeivel és kedves külsejével azonnal magára irányította a figyelmemet. Az olvasmány viszonylag rövid, betűmérete pedig az átlagosnál némileg nagyobb, ezzel könnyítve az olvasást. A Móra Könyvkiadó által kiadott kötetet Bertóthy Ágnes elragadó illusztrációi ékesítik.

A cselekmény főszereplője Titti, egy hatodikos lány. Még soha nem találkozott az unokatestvérével, Millával, ám hirtelen megtudja, hogy hozzájuk költözik a kertben lévő kisházba. Milla eddig édesanyjával és egy cirkusszal utazta be a világot, egészen kiskora óta. Igazi kötéltáncos-tehetség, anyukájával együtt. Titti fél, hogy Milla gőgös és nagyképű lesz sikerei miatt, azonban kiderül, hogy Milla ennek pont az ellentettje, nagyon kedves és segítőkész, így a két lány hamar összebarátkozik.

Barátságuk akkor erősödik meg igazán, amikor Titti életveszélyes helyzetbe kerül, de Milla megmenti. Nem sokkal később titkos nyomozásba kezdenek ismeretlen nagypapájuk után. Millának hála Titti is belekóstol a cirkusz világába, és hamar meg is találja a számára tökéletes hobbit, a zsonglőrködést. Azonban barátnőjük kishúga hirtelen balesetet szenved, és segítségre van szüksége. Szerencsére a két lánynak kreatív ötletekkel, illetve kiváló szervezéssel sikerül egy jótékonysági előadást rendeznie az iskolában a kislány számára, ezzel összeszedve a szükséges pénzt a drága műtétre.

Vajon megtalálják a nagypapájukat? Ha igen, akkor ezt hogyan fogják a szüleik elé tárni, akik eddig nem tartották vele a kapcsolatot? Ez a könyv több komolyabb témát is tárgyal, mint például a családon belüli vitát, a szülők válását és annak következményeit, illetve azt is, hogy mit okozhat az emberekben a trauma. A sorok mögött rejlő komoly üzenetek ellenére abszolút szórakoztató volt olvasni, teljesen beszippantott a történet. Szerintem bármely korosztály számára tanulságos, érdekes olvasmány lehet. Sok szeretettel ajánlom a kalandvágyó lányoknak!

Turbuly Lilla: Kész cirkusz! Móra Könyvkiadó, 2024. 2999 Ft

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2024/24. számában jelent meg június 14-én.