A holland Szabadságpárt csatlakozik Orbán Viktorék uniós frakciójához

A holland Szabadságpárt csatlakozik Orbán Viktorék uniós frakciójához

Geert Wilders és Orbán Viktor (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A novemberi hollandiai választásokon győzelmet aratott Szabadságpárt (PVV) vezetője, Geert Wilders pénteken a közösségi oldalán bejelentette: pártja csatlakozik a formálódó, Patrióták Európáért nevű pártcsoporthoz.

Az X-en közzétett üzenetében Geert Wilders úgy fogalmazott: „a PVV-ben hazafiak vagyunk, szeretjük erős és szuverén nemzetünket”. Közölte továbbá, hogy pártja küzd az illegális bevándorlás ellen, és védi a békét és a szabadságot. Támogatja Ukrajnát, védelmezi a zsidó-keresztény örökséget és a családokat.

„Egyesíteni akarjuk erőinket az Európai Parlamentben, és büszkén csatlakozunk a Patrióták Európáért nevű pártcsoporthoz” – tette hozzá Wilders. A holland Szabadságpárt 7 mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választásokon. Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a cseh ANO elnöke múlt vasárnap jelentették be, hogy új pártcsaládot hoznak létre Patrióták Európáért néven.

Hétfőn a portugál Chega párt jelezte, hogy belépne a frakcióba, majd a spanyol Vox nyilatkozott úgy, hogy csatlakozna a Patrióták Európáért pártcsaládhoz, az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini pedig a csatlakozásról azt mondta, hogy „dolgoznak rajta”.

(MTI)