Amerikai áruházi lövöldözés: legalább tíz halálos áldozat

Amerikai áruházi lövöldözés: legalább tíz halálos áldozat

rendőrök a megtámadott bevásárlóközpont előtt (Fotó: Boulder PD/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy férfi egyelőre ismeretlen okból kezdett lövöldözni a Colorado állambeli Boulder egyik áruházában, számol be a HVG. A sebesültek és az áldozatok száma még nem tekinthető véglegesnek. Előzőleg hat áldozatról lehetett tudni, de a halottak számát azóta tízre emelték föl.

Az egyik áldozat a helyszínre elsőként kiérkező rendőr. a gyanúsítottat élve elfogták, jelenleg kórházban ápolják. A motivációi egyelőre nem ismertek, ahogy az sem, hogy egyedül volt, vagy voltak esetleg társai is.

A hírügynökségek által közzétett felvételeken látható, amint a rendőrök kivezetnek egy alsógatyára vetkőztetett, vérző férfit megbilincselve. Feltételezhetően ő az elkövető. A hiányos ruházat annak lehet a következménye, hogy a rendőrök vetkőzésre utasítják az elfogott bűnözőket, hogy megvizsgálhassák, vajon rejtegetnek-e fegyvert vagy bombát magukon.