Ámokfutó késelt egy sydney-i bevásárlóközpontban

Ámokfutó késelt egy sydney-i bevásárlóközpontban

Az operaház Sydneyben (Fotó: PublicDomainPictures/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többen meghaltak, egy 9 hónapos csecsemőt is megszúrtak. A támadót a rendőrök lelőtték.

Késeléses támadás történt az ausztráliai Sydney városának egyik bevásárlóközpontjában, helyi idő szerint szombaton délután 4 órakor – jelentette a BBC. A beszámolók szerint az ámokfutás egy Westfield nevű plázában történt, egy férfit láttak késsel rohanni. A brit közszolgálati adó úgy tudja, a támadássorozatban legkevesebb négy személy meghalt, és egy 9 hónapos csecsemőt is megszúrtak. A rendőrség később azt erősítette meg, hogy a támadó öt személlyel végzett, több embert pedig kritikus sérülésekkel szállítottak kórházba. A támadó összesen kilenc embert szúrt meg.

A csecsemővel kapcsolatban azt közölték, a baba megsérült, őt is kórházba szállították. Tájékoztatás szerint a baba apró sérülést szenvedett, az édesanyja viszont a szemtanúk elmondása szerint súlyosabban megsérülhetett.

Beszámolók szerint az ausztrál rendőrség lelőtte a támadót. Később azt közölték, a férfit egy női járőr hatástalanította, aki egyedül volt a támadóval szemben. Egyelőre a késelés indítéka nem ismert. Az ügyben nyilatkozó helyettes-rendőrfőnök, Anthony Cooke azt közölte, a támadó egyedül cselekedett, nem voltak társai, így lelövésével elhárult a közvetlen veszély.

Helyszíni tudósítások arról számoltak be, hogy a sokan kimenekültek az ország egyik legfelkapottabbnak számító bevásárlóközpontjából. A rendőrség százakat evakuált a területről.