Angliában váratlanul elhunyt az egyik tinédzser, akit öt éve kimentettek a thaiföldi barlangból

Angliában váratlanul elhunyt az egyik tinédzser, akit öt éve kimentettek a thaiföldi barlangból

Duangpetch Promthep még a barlangban (Fotó: thai haditengerészet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2018-ban néhány napon keresztül az egész világ Thaiföldre figyelt, ahol egy kiskamaszokból álló ifi focicapat játékosai kirándulni indultak egy közeli barlangba, de a hirtelen jött vihar elárasztotta a barlang bejáratát, a gyerekek pedig a barlang mélyén rekedtek.

Számos országból érkeztek barlangi mentők a megsegítésükre, míg végül sikerült őket épségben kimenteni. A csapat kapitánya az akkor 13 éves Duangpetch Promthep volt, aki egy csapásra világszerte ismertté vált, hiszen a hosszas megpróbáltatások ellenére is széles vigyorral üdvözölte a rájuk találó búvárokat.

Promthep tavaly futballösztöndíjat nyert az angliai Brooke House College futballakadémiára, így Leicestershire-be költözött. Viszont múlt vasárnap eszméletlenül találták a kollégiumi ágyában. Mentőt hívtak hozzá, kórházba szállították, de elhunyt.

A halál okát egyelőre nem tudták megállapítani, de a rendőrség „gyanúsként" kezeli a halálesetet, amiben szerepet játszhat az is, hogy egyes hírek szerint a 17 éves fiú fejsérüléseket szenvedett.

(BBC)