Bűnösnek találták Hunter Bident

Bűnösnek találták Hunter Bident

Barack Obama korábbi elnök Joe Biden és Hunter Biden társaságában (Fotó: Facebook/Barack Obama hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bűnösnek találta a Delaware állambeli esküdtszék az elhíresült fegyvervásárlási ügyben Hunter Bident. A tárgyalás az MTI beszámolója szerint múlt hét elején kezdődött, azon pedig személyesen vett részt a vádlott több családtagja, köztük Hunter Biden nevelőanyja, Jill Biden, illetve Joe Biden testvére, Valerie.

A vád szerint az amerikai elnök fia 2018-as fegyvervásárlásakor valótlan nyilatkozatot tett arról, hogy nem drogfüggő. A vásárlás után tizenegy napig illegálisan tartotta magánál a fegyvert, mielőtt sógornője (akkori szeretője) egy szemetesbe dobta azt.

Az esküdtszéki döntés nyomán kiróható büntetés felső határa 25 év, de valószínűtlen, hogy ilyen súlyos büntetést kapna, főleg büntetlen előéletét tekintve. Hunter Bident akár pénzbírságra is ítélhetik. Azt nem tudni egyelőre, mikor születik meg az ítélet. Joe Biden elnöki közleményben biztosította támogatásáról fiát. Franciaországban rákérdeztek egy interjúban, kaphat-e fia elnöki kegyelmet, ha elítélik, erre ő nemmel válaszolt.