Egy román bank májusig felfüggesztette a hitelkártya-törlesztéseket

Egy román bank májusig felfüggesztette a hitelkártya-törlesztéseket

A román közszolgálati televízió újonnan létrehozott Telescoala elnevezésű tévés oktató programjának jövő heti órarendje

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A romániai Banca Transilvania (nyersfordításban Erdélyi Bank) szombaton üzenetet küldött a hitelkártyával rendelkező ügyfeleinek. „Mentesíteni akarjuk Önöket attól, hogy eljöjjenek a bankfiókjainkba, ezért meghosszabbítjuk a hitelkártya-visszafizetés határidejét. Márciusban és áprilisban nem kell fizetni, a tartozást elég május 1-25 között kiegyenlíteni” – írták. Nem kis bankról van szó, a BT a harmadik legnagyobb pénzintézet Romániában.

Egyébként a keleti szomszédunk bizonyos területeken jól vizsgázik a koronavírus-járványra való reakcióiban: hétfőn a román közszolgálati televízió kettes csatornáján (TVR 2) elkezdik a nyolcadikos és tizenkettedikes diákok felkészítését a nemzeti felmérő vizsgára és az érettségire.

Neves tanárok ülnek be a stúdióba és kétszer harminc percben magyarázzák a leckéket. A nyolcadikosoknak hétfő és péntek között román nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból, a nagyobbaknak pedig délután a matek és irodalom mellett földrajzból, történelemből és biológiából, valamint angolból is tartanak így órákat.

Koronavírus: Romániában életbe lép a harmadik fázis | Magyar Hang

Ennek értelmében például a nem sürgősségi eseteket nem látják el.

A közintézményekben, nagyobb cégeknél olyan munkabeosztást készítettek, amellyel az egy műszakban dolgozók a lehető legkevesebb kollégájukkal érintkeznek. A bevásárló központoknál állandóan fertőtlenítik a kosarakat, az eladók, pénztárosok gumikesztyűben dolgoznak, és gyakori a fertőtlenítés.

Címkék: Románia, koronavírus