Egy videóblogger miatt elszabadult a pokol Manhattanben

Egy videóblogger miatt elszabadult a pokol Manhattanben

Kai Cenat (Fotó: Agent 00 Gaming/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Káoszt és komoly rendőri intézkedést váltott ki New York szívében pénteken egy videóblogger bejelentése, hogy 300 darab PlayStation 5 videojáték-konzolt oszt szét ingyen. Az amerikai NBC beszámolója szerint a 10 millió feliratkozóval bíró YouTube- és Twitch-streamer, Kai Cenat felhívását követően mintegy kétezres tömeg alakult ki a Union Square Parknál. Az emberek pedig tűzijátékot, palackokat és üres üvegeket dobáltak a rendőrökre, és barikádokat döntöttek le.

A New York-i rendőrség mintegy ezer egyenruhást vezényelt a város egyik legforgalmasabb vasútállomásának térségébe. A hatóságok azt is jelezték, hogy a videó-streamer fiatalember nem jelentette be az eseményt. A kialakuló tumultusban a rendőrök számos embert, köztük magát az akciót meghirdető Kai Cenatet is őrizetbe vették. A BBC által is idézett hír szerint a hatóságok akár zavargásra való felbujtásért is vádat emelhetnek ellene.