Éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el Kijevben

Éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el Kijevben

Autóval távoznak az emberek Kijevből 2022. február 24-én. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Este 10 és reggel 7 óra között kijárási tilalmat vezetnek be Kijevben – jelentette be Vitalij Klicsko főpolgármester. A rendelkezés értelmében a közösségi közlekedés is leáll az adott időszakban, a metróállomások ugyanakkor nyitva maradnak, hogy védelmet nyújtsanak légitámadások esetén. 

– Ez egy kényszerű lépés, de a jelenlegi katonai agresszió idején fontos a lakosok védelme érdekében – hangsúlyozta a korábbi világbajnok ökölvívó. – Arra kérek minden kijevit, hogy maradjon otthon, ha a munkájuk miatt mégis ki kell mozdulniuk, mindenképpen legyen náluk megfelelő dokumentum – tette hozzá Klicsko.

Az ukrán főváros száz kilométerre fekszik a fehérorosz határtól, ahonnan az orosz hadsereg ugyancsak támadást indított: deszantosok délután elfoglalták az Antonov légibázist, és több találat ért különféle célpontokat a város környezetében. A brit védelmi minisztérium jelentése szerint, az orosz hadsereg tovább nyomul előre Kijev felé. Mindeközben, mint arról többször beszámoltunk, a városból folyamatosan menekülnek az emberek, az autópályák bedugultak, a benzinkutaknál is hatalmas sorok alakultak ki.