Építőipari hipermarketet találtak el Harkivban az oroszok

Építőipari hipermarketet találtak el Harkivban az oroszok

Volodimir Zelenszkij (Képernyőfelvétel: Volodimir Zelenszkij / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Oroszország újabb brutális támadást intézett a mi Harkivunk ellen – egy építőipari hipermarket ellen, szombaton, fényes nappal” – írta az X-en Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Hozzátette, úgy tudni, hogy több mint 200-an tartózkodtak a hipermarketben.

Az összes katasztrófavédelemi egység már a helyszínen van, és segítséget nyújtanak, embereket mentenek, és oltják a tűzet az épületben – 10 000 négyzetméteren – teljesen elborító tüzet. Vannak halálos esetek és sebesültek – írta az orosz rakétacsapás kapcsán Zelenszkij, aki nem mulasztotta el hozzátenni: „ha Ukrajnának elegendő légvédelmi rendszere és modern harci repülőgépei lennének, az ilyen orosz csapások lehetetlenek lettek volna. Ezért fordulunk minden vezetőhöz, minden államhoz: jelentősen meg kell erősíteni a légvédelmet, és elegendő eszközre van szükség az orosz terroristák megsemmisítéséhez.”