Észak-Korea decemberben nyit

Észak-Korea decemberben nyit

Kim Dzsong Un (Forrás: Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2024 decemberében Észak-Korea újra beengedi Szamdzsijon városába a turistákat, közel öt évvel azután, hogy a Covid miatt lezárták a határokat. 

A BBC azt írja, már két kínai székhelyű utazási iroda is bejelentette, hogy a turisták újra utazhatnak a hegyvidéki északi Szamdzsijonba. Abba a városba, ami a phenjani propaganda szerint az a hely, ahol Észak-Korea alapítója, Kim Il-Szung – Kim Dzsongun nagyapja – megküzdött a japán megszálló erőkkel és elindította a forradalmat.

A shenyangi KTG Tours, illetve a pekingi Koryo Tour szerint egyébként hamarosan Phenjanba és más városokba is mehetnek majd a turisták.A Covid miatti határzárak miatt Észak-Korea az alapvető fontosságú áruk importját is gátolta, ami élelmiszerhiányhoz vezetett, ezt pedig tovább súlyosbították az ország atomprogramja miatt elrendelt nemzetközi szankciók.

Címkék: Észak-Korea, nyitás