Gyerekdallal kínozták a rabokat egy amerikai börtönben

Gyerekdallal kínozták a rabokat egy amerikai börtönben

Baby Shark (Forrás: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volt rabok egy csoportja a héten polgári pert indított az oklahomai megyei hatóságok ellen, azt állítva, hogy a börtön tisztviselői azzal „kínozták” őket, hogy a órákon át a Baby Shark című gyermekdalt hallgatták velük – írja az AP és a CBS News alapján a Noizz.hu.

A pert indító Daniel Hedrick, Joseph Mitchell és John Basco azt állították, hogy 2019 novemberében és decemberében külön-külön két őr kivette őket a cellájukból az Oklahoma Megyei Fogva Tartási Központban, majd „álló stresszhelyzetbe” kényszerítették őket, karjukat a hátuk mögé bilincselve, ezután pedig órákon át kellett hallgatniuk a népszerű, de annál idegesítőbb gyerekdalt.

A kereset a magatartást „kínzással egyenértékűnek” írta le, a két tisztet pedig „önkényesnek, romlottnak és szadistának” nevezte. Az Oklahoma megyei kerületi ügyész, azonban az esetet megvizsgálva nem talált olyan olyan bűncselekményt, amely illeszkedett volna ehhez a tényálláshoz, így az alkalmazottak ellen nem emeltek vádat.

Mindenesetre ezután egy belső vizsgálat is lezajlott, ahol mindketten felmondtak. A viselkedésük engedélyezésével vádolt felettesük pedig nyugdíjba vonult.

Ön is eldöntheti, hogy megáll-e a vád. Elég, ha néhány órán keresztül, maximális hangerőn hallgatja a mellékelt dalt.